Het schip met geld

Spannende avonturen van waterschout Willem Lootsman in de Amsterdamse haven van de Gouden Eeuw
Ashe Stil

Klik voor alle titels van deze auteur

In het midden van de zeventiende eeuw gonst de Amsterdamse haven van bedrijvigheid. Vanuit de hele wereld komen haar galjoenen met rijke lading terug. Willem Lootsman, de waterschout, houdt toezicht in de haven. Dan brandt op een nacht een schip. Het lijk van een zeeman wordt gevonden. Geholpen door zijn schoutsdienaren probeert de waterschout de ware toedracht te achterhalen. Er blijken nog meer mensen gruwelijk aan hun einde te zijn gekomen. Gedood door de hand van nietsontziende moordenaars, door blinde gouddorst gedreven lieden. De speurtocht van de waterschout voert hem langs schemerige kroegen en kelderwoningen, maar ook langs statige herenhuizen. Hij gaat achter arme sloebers en rijke burgers aan. In de schepenzaal van het stadhuis moet de waterschout zijn handelswijze verdedigen. Alles draait om één vraag: wat is er toch gebeurd op die zo voorspoedig verlopen reis van Magere Hein naar de West ? 

'Het schip met geld' is het debuut van de historicus Ashe Stil (Kampen, 1953). Hij schetst in deze spannende historische detective het bonte leven in de Gouden Eeuw. Een eeuw waarin het trouwens lang niet alles goud is wat er blinkt.

Prijs: € 16,00  

ISBN: 978 90 5429 019 3
Uitvoering: 184 pagina's
Rubriek(en):
Historische detectives

Ashe Stil
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 onderdeel van Singel Uitgeverijen - Weteringschans 259
1017 XJ Amsterdam

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

ING (bank)
IBAN NL19 INGB 0682 5637 49

ING (giro)
IBAN NL30 INGB 0005 2618 27

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft ervoor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2020 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters