Op wereldreis naar Indonesië - Witte Kerk in Heiloo schenkt aandacht aan Nederlands-Indië

Net als vorig jaar, zal de Witte kerk in Heiloo weer aandacht schenken aan de herdenking van de bevrijding van Nederlands-Indië op zondag 15 augustus.

Op zondag 15 augustus zelf wordt er om 15.00 uur een muziek- & literaire voorstelling Op Wereldreis: Indonesië georganiseerd met een optreden van gamelan orkest Widosari en een literaire bijdrage van Kees de Bakker van Uitgeverij Conserve, die vertelt over Indische boeken van de uitgeverij uit Groet die al eind jaren tachtig begon met een Indische Letteren-reeks met o.a. Carry van Bruggen en Madelon Székely-Lulofs van wie behalve haar fameuze romans Rubber en De hongertocht ook een ontdekte verhalenbundel verscheen: Ontmoeting met de dood.

Later verschenen bij Conserve onder meer Vergeten door het Vaderland van Wilma van der Maten over in de steek gelaten Indische kinderen. Wieteke van Dort schreef daarin het voorwoord, over haar familie verscheen het boek van oud-NHD-kunstredacteur Hans Visser Kind van twee culturen – Schetsen van een Nederlands-Indische familie. Uitgever Kees de Bakker reisde met zijn vrouw Ingrid en zoon IJsbrand tal van keren naar Indonesië. Een planter die toevallig ook Kees de Bakker heet, speelt een rol in de roman De godin die wacht van Augusta de Wit, verschenen in Conserve’s Indische Letteren-reeks.

Er zijn tevens hapjes te koop en er is een uitgebreide boekentafel van uitgeverij Conserve met literatuur van Indische schrijvers en ons gedeelde verleden.
Toegang: € 10/ Reserveren@wittekerk-heiloo.nl

Maar ook in het weekend van vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus 2021 is er aandacht voor een bijzonder aspect uit ons verleden in Nederlands-Indië; Het uitgestelde Diner & performance ‘’SMAAK VAN VERLANGEN - Indische rijsttafel Plus’’ zal bijna een jaar later dan toch plaatsvinden in samenwerking met Onze Lieve Vrouw Ter Nood in Heiloo.

Gebaseerd op het bijzondere (kook)boek De smaak van verlangen - droomrecepten en verhalen uit bezet Nederlands-Indië organiseren wij een speciaal dubbelprogramma, waarbij onder het genot van een Indische Rijsttafel in de speciale eetzaal het heiligdom OLVTN in Heiloo, schrijver en performer Robin Raven, auteur van (jeugd-)boeken over Nederlands Indië, fragmenten uit de historische brieven en aangrijpende herinneringen van de vrouwen uit de Japanse kampen voordraagt.

(Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Nederlands-Indië van 1942 tot 1945 bezet door de Japanners. In de Jappenkampen zijn er honderden recepten opgeschreven door Nederlands(-Indisch)e vrouwen. De reden hiervoor was honger. Het verzamelen van recepten was een fenomeen, een rage en een obsessie tegelijkertijd).

Reserveren: info@olvternood.nl (s.v.p. aangeven op welke avond en met hoeveel personen u wilt komen)
Prijs: € 25,00 (inclusief diner, drankje en performance)

Bij de Historische Vereniging Heiloo zal vanaf 15 augustus een nieuwe tentoonstelling te zien zijn: Heiloo-Indië en Indonesië-Heiloo.
Het museum is open op dinsdag van 19.00-21.00 uur en zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.
De toegang is gratis.
Zie voor meer informatie: https://www.hvheiloo.nl/

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Widosari Kees de Bakker
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft ervoor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2023 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters