Eurotopper Tusk

Het nieuwe Polen in Europa
Ekke Overbeek

Klik voor alle titels van deze auteur

Goed nieuws is geen nieuws. Om die redenen horen we weinig uit Polen. Nog altijd heerst het beeld van een grauw, arm Oostblokland. Ten onrechte. Polen is de grootste groeier in Europa, optimistischer en in menig opzicht moderner dan veel andere EU-landen.

Het gezicht van dat nieuwe Polen is Donald Tusk. Zijn benoeming tot voorzitter van de Europese Raad kwam voor veel mensen als een verrassing. Een Pool die Europa gaat leiden? En dan ook nog in deze moeilijke tijd van economische tegenspoed en nationalistisch populisme. Juist een Pool lijkt geschikt om de unie nieuw leven in te blazen. Ooit was Lech Walesa het gezicht van Polen, een land van boeren, arbeiders en een almachtige katholieke kerk. Donald Tusk vertegenwoordigt een ander Polen, bezig met geld verdienen en Europa inhalen. Een land dat loskomt van zijn tragische geschiedenis en vast van plan is een rol van betekenis te spelen.

Eurtopper Tusk -  Het nieuwe Polen in Europa, de biografie van Ekke Overbeek, correspondent in Polen voor Trouw en De Tijd, werd dinsdag 27 januari 2015 gepresenteerd in de  Poolse ambassade in Den Haag waar de auteur het eerste exemplaar van het boek overhandigde aan de ambassadeur dr. Jan Borkowski. De speeches van de uitgever, de auteur en de ambassadeur werden afgewisseld met een optreden van Conserve’s huisband, het akoestische trio En Vrac o.l.v. Bas Marée, waarbij ook oud-Berlijncorrespondent Wouter Meijer van het NOS Journaal aanwezig was. 

 

Prijs: € 19,99  

ISBN: 978 90 5429 377 4
Uitvoering: Gebrocheerd, 192 pagina's
Rubriek(en):
Biografieën en autobiografieën Politiek

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters