Conserve's Leessite

Boekbesprekingen en leestips


November en december zijn de feestmaanden bij uitstek: op 5 december Sinterklaas en 25 en 26 december voor Kerst. Voor lezers die zich in boeken willen verdiepen dan wel aanschaffen beoordeelt Conserve-uitgever Kees de Bakker boeken die interessant zijn, zoals Scandinavische topthrillers, maar ook andere uitgaven die de moeite waard zijn. De recensies verschijnen op alfabetische volgorde van de auteursnamen. Veel leesplezier!

Stormwaarschuwing
Maria Adolfsson

In dit tweede deel vindt een moord plaats op grootvader Fredrik Stuub en later op zijn kleinzoon Gabriel op het noordelijkste eiland van Doggerland, Noorö. Tot dan toe was Gabriel een van de mogelijke verdachten, totdat hij zelf vermoord werd. 

lees verder

Het meisje onder de boom
Sara Blædel

De in 1995 vermiste scholiere Susan Dahlgaard wordt gevonden en de ontdekking van haar lichaam leidt tot de verdrinking van de toenmalige scholiere Pia (vermoedelijk zelfmoord) en vermissing van de twee andere schoolvriendinnen Trine en Nina.

lees verder

Bevroren goud
Cilla & Rolf Börjlind

Twintig jaar geleden wordt politieman Arne Rönning geconfronteerd met een ontvoeringszaak, waarbij directeur Fredrik Kaldma is ontvoerd en de ontvoerders eisen 5 miljoen, de man wordt nooit gevonden. Olivia is dan 12 jaar en zit in zijn kantoor.

lees verder

Zonder gezicht
Robert Bryndza

De liefhebbers van de zes Erika Foster-thrillers moeten het nu doen met een nieuwe heldin van schrijver Robert Bryndza. Het is even wennen, maar wennen gaat heel snel bij deze auteur die net zo toegankelijk schrijft als A.J. Arlidge.

lees verder

De methode Catalanotti
Andrea Camilleri

Dit boek heeft alle ingrediënten van een echte Camilleri. De Siciliaanse politiechef Montalbano onthult de ontknoping pas op de laatste pagina’s. Verrukkelijk nieuw boek van Andrea Camilleri, de in 2019 op 94-jarige leeftijd gestorven Siciliaanse auteur.

lees verder

Bevrijdingskind
Rob Chrispijn & Herman van Veen

De Duitsers waren nog in het land toen Herman van Veen werd geboren, de bevrijding was twee maanden later een feit. Rob Chrispijn kwam het najaar daarvoor en wel in Wenen omdat zijn vader daar bij de film werkte in Wenen toen hij zijn baan in Nederland verloor. 

lees verder

Een gewaarschuwd man
Michael Connelly

Na De dichter en Ongrijpbaar weer een deel over journalist Jack McEvoy van de vakman bij uitstek. Deze keer geen Harry Bosch, Mickey Haller of Renee Ballard, maar Jack McEvoy die betrokken raakt bij de moord op Christina (Tina) Portrero.

lees verder

Ik weiger na te denken
Lotta Elstad

Komisch, maar irritant, dat is de omschrijving voor dit lichtvoetige boekje van de jonge Noorse auteur Lotta Elstad.

lees verder

Kwaad bloed
Robert Galbraith

J.K. Rowling wilde na haar Harry Potterboeken laten zien dat zij het metier van thrillerauteur ook beheerste, dat deed ze onder het pseudoniem Robert Galbraith en ze slaagt er vlekkeloos in. Kwaad bloed is haar vijfde Galbraith-boek en meteen ook de allerdikte, met maar liefst 1051 pagina’s.

lees verder

De heren van de tijd
Eva García Sáenz de Urturi

Complexe moorden met een middeleeuws karakter - Historische thrillertrilogie De stilte van de stad en De riten van het water voltooid met De heren van de tijd

lees verder
Item 1-10 van 28 Volgende pagina »
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 onderdeel van Singel Uitgeverijen - Weteringschans 259
1017 XJ Amsterdam

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

ING (bank)
IBAN NL19 INGB 0682 5637 49

ING (giro)
IBAN NL30 INGB 0005 2618 27

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft ervoor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2020 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters