29 april 2017: Dubbele boekpresentatie 'In het spoor van de Russische ziel' in Amsterdam

Op zaterdag 29 april stond het tiende boek van Peter d’Hamecourt bij uitgeverij Conserve In het spoor van de Russische ziel – Dostojevski tussen Europa en Rusland twee keer in de spotlight.

Nils Blom maakte een filmverslag van de boekpresentatie van In het spoor van de Russische ziel – Dostojevski tussen Europa en Rusland van Peter d’Hamecourt.’s Morgens kreeg  zijn zus Ada het eerste exemplaar van het boek in de Hermitage en ’s middags boekhandelaar Wim Bosch van boekhandel Pegasus na toespraken van Peter Dicker en Peter d’Hamecourt.  

 

De flaptekst van het boek vertelt het volgende verhaal:
Fjodor Michajlovitsj Dostojevski vond de Duitsers dom, de Zwitsers oplichters en de Fransen doortrapte poseurs. De schrijver trok in de negentiende eeuw een spoor door Europa. Hij reist onder meer naar Berlijn, Dresden, Bad Homburg, Baden-Baden, Bad Ems, Wiesbaden, Genève, Saxon-les-Bains, Vevey, Parijs en Turijn. Uiteindelijk keert hij terug naar Moskou en Sint Petersburg. Hij schreef er grote delen van zijn oeuvre en ontwikkelde er zijn gedachten over de rol van Rusland in de wereld.  

Europa was in zijn ogen ten prooi gevallen aan goddeloosheid. De Europese volkeren konden daarom maar op één manier worden gered: door de Russische ziel. Deze zou volgens hem het eeuwenoude onbegrip tussen Rusland en Europa worden opgelost. De huidige machthebbers in het Kremlin hebben het gedachtengoed van Dostojevski uit de negentiende eeuw omarmd en tot beleid gemaakt.

In dit boek volgt Peter d’Hamecourt Dostojevski’s spoor. Peter d’Hamecourt (Vlaardingen, 1946) was twintig jaar het gezicht van Moskou van het NOS Journaal en Algemeen Dagblad. Dit is zijn tiende boek bij uitgeverij Conserve. Eerder verschenen succesvolle boeken over Moskou, Sint Petersburg,
Napoleon, de culinaire kant van Rusland, een portret van Vladimir Poetin, de tweedelige reeks Rusland in oorlog. Ook verzorgde hij de eindredactie van In de spiegel – Nederlanders over Russen en Russen over Nederlanders.

Peter d’Hamecourt – In het spoor van de Russische ziel – Dostojevski tussen Europa en Rusland
uitgeverij Conserve, 248 pagina’s, ISBN 978 90 5429 431 3, € 19,99

Voor meer informatie over boek en auteur: Uitgeverij Conserve, postbus 74, 1870 AB Schoorl, telefoon 072-509 3693, info@conserve.nl

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Peter d'Hamecourt tijdens de presentatie bij boekhandel Pegasus
Peter d'Hamecourt
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters