Je zult maar in hun schoenen staan

De moordzaak-Wijker
Arno Ruitenbeek

Klik voor alle titels van deze auteur

Willem Wijker, uitbater van Gasterij ’t Woud, dat ligt tussen Bergen en Egmond, betrapte in de vroege ochtend van 1 mei 2000 twee inbrekers in de woning boven het restaurant. De criminelen schoten hem dood en vluchtten. Drie jaar en meer dan 20 rechtszittingen later werden de heftig ontkennende verdachten Steef van de M. en Willem G. uit Castricum vrijgesproken door het Amsterdamse gerechtshof.

Misdaadverslaggever Arno Ruitenbeek, die de zaak van a tot z volgde voor het Noordhollands Dagblad, toont in dit boek aan dat de recherche van meet af aan heeft gewerkt volgens het volkomen foute principe ‘we hebben twee verdachten, laten we daar nu eens bewijzen bij zoeken’. Hij nam het complete, metersdikke dossier door, sprak met Van de M. en de advocaten en ontdekte waarom politie en Openbaar Ministerie volhardden in zwijgen. Oftewel: het antwoord op de vraag waarom de dubieuze getuige Cees van Z. naar voren werd geschoven.

Dit is vooral het verhaal van Steef van de M., verklaard beroepscrimineel, ‘maar niet de moordenaar van Wijker.’ Het is ook het verhaal van een schoenafdruk van Nike Air Turbulence maat 46, gevonden bij de Gasterij kort na de moord. In die schoenen hebben Van de M. en G. volgens eigen zeggen nooit gestaan. Een van de belangrijkste getuigen wèl, maar wie dan nog meer?

Prijs: € 17,50  

ISBN: 978 90 5429 186 2
Uitvoering: 172 pagina's
Rubriek(en):
Misdaad Non‑fictie

Exclusief op deze site.

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft ervoor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2023 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters