Philip Freriks herschrijft Gare du Nord en publiceert deze als luisterboek, boek en e-book

Den Haag/Groet, maart 2022

Philip Freriks, sinds 2012 in beeld als presentator van het succesvolle tv-programma De slimste mens, heeft zijn boek Gare du Nord uit 2004 herschreven. De nieuwe editie verschijnt simultaan als luisterboek, als boek, als ebook en er is een podcast met hem over gemaakt. Freriks leest het luisterboek zelf voor, dat is geïllustreerd met Franse muziek en geluiden van het spoor.

In Gare du Nord verhaalt Philip Freriks (1944) over zijn jongste jaren in Frankrijk, waar hij eind jaren zestig de liefde van zijn leven vindt. Hij wil aan de slag als buitenlandcorrespondent in Parijs, maar de realiteit is weerbarstig. Er moet brood op de plank komen. Philips aanstaande schoonmoeder wijst hem op een vacature als slaapwagenconducteur bij Wagon-Lits, standplaats Gare du Nord. Hij wordt meteen aangenomen.

Gare du Nord bevat verhalen over de avonturen die Freriks op het Franse spoor beleeft, gemengd met historische verhalen over het land die hij links en rechts van de rails aantreft. In deze nieuwe editie heeft hij een hoofdstuk toegevoegd over zijn vader. Ook die werkte bij het spoor, maar dan in Nederland, evenals een oom en zijn grootvader.

De gedrukte versie van Gare du Nord verschijnt bij uitgeverij Conserve. Het luisterboek en de podcast zijn een uitgave van Saga Egmont. Het e-book is een uitgave van PixelPerfect Publications, de uitgeverij van Peter de Ruiter, die ook tekent voor de productie van de podcast.

Van Gare du Nord zijn begin deze eeuw zo'n 25.000 exemplaren verkocht door uitgeverij Conserve. Het verscheen in de Boekenweek van 2004 die dit thema droeg. Ook heeft Philip Freriks drieëntwintig theateroptredens in de Boekenweek verzorgd in Nederland op basis van zijn boek.

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters