Uitgeverij Conserve in Groet viert 35-jarig jubileum het hele jaar door

Komend najaar viert uitgeverij Conserve in Groet dat de uitgeverij 35 jaar bestaat. Dat begint al in de zomer met een aantal verschillende evenementen:

Literaire wandeling door Groet en Schoorl

Traditiegetrouw zijn er vier literaire wandelingen, twee door Groet – op vrijdag 20 juli en 3 augustus – en twee door Schoorl – op vrijdag 27 juli en 10 augustus 2018. Startpunt is om 11.00 uur de schapenboet van camping Eldorado, Heereweg 233 in Groet. Deelname is € 20

Inclusief het boek Hier schijnt de zon – Schrijvers over Schoorl, Groet en Camperduin – Van Bernlef tot Reve (winkelwaarde van € 20). Deelnemers krijgen een flesje water mee, een folder van de uitgeverij en een Boekenkrant. Opgeven kan vanaf nu via info@conserve.nl of een briefje naar de uitgeverij, Tureluur 12, 1873 JW Groet. Conserve-uitgever Kees de Bakker verzorgt de literaire wandelingen, Bert van Baar het totale culturele programma op Eldorado .

Expositie boeken uitgeverij Conserve in Witte Kerkje Groet en lezingen

Op drie maandagen, te weten 16 juli, 20 en 27 augustus laat uitgeverij Conserve tijdens de braderie boeken zien uit het eigen fonds dat tussen de 500 en 600 titels telt. Dat kunnen historische romans zijn over de voormalige koloniën Suriname en Nederlands-Indië/Indonesië, boeken uit de NOS-correspondenten en NOS-binnenland-reeks, maar ook regionale literaire serie boeken over Alkmaar, Bergen, Bergen aan Zee, Schoorl en Groet. Aan de expositie is ook steeds een lezing verbonden door een bekende auteur uit de reeks die te zien is.

Wilt u zich alvast aanmelden voor deze gratis toegankelijke lezingen dan kan dat ook via info@conserve.nl of het kantooradres Tureluur 12 in Groet, zodat u zeker weet dat u al een stoel in de kerk heeft gereserveerd. Dit jaar is het 40 jaar geleden dat de braderie rondom het Witte Kerkje begon en dat wordt gevierd met een speciale expositie van schilderijen waarop de Groeter kerk staan afgebeeld.

Jubileumbijeenkomst in De Blinkerd op zondagmiddag 21 oktober

Op zondag 21 oktober heeft uitgeverij Conserve de grote zaal van De Blinkerd gereserveerd om het 35-jarig jubileum te vieren.

Gepresenteerd wordt het boek Hier is zon, zee en zand – Schrijvers over Bergen en Schoorl – Van Nicolaas Beets tot Adriaan van Dis, samengesteld door Conserve-uitgever Kees de Bakker. Meer details over het boek volgen nog.

Tevens wordt de zesde Eline van Haarenprijs uitgereikt. De jury van de prijs bestaat uit Anna Enquist, Neeltje Maria Min en Elly de Waard. Juryvoorzitter is Margriet Brandsma. De prijs gaat naar de beste dichteres onder 35 jaar. In 2008 was dat Ester Naomi Perquin, in 2013 Kira Wuck.

Op de middag is standruimte ingepland voor een kraam van de actiegroep Schoorlse Bos moet Blijven. Iedereen is welkom. Indien u verzekerd wilt zijn van een plaats reserveer deze dan via info@conserve.nl of Tureluur 12, 1873 JW Groet. Meer details over alle evenementen volgen in de loop van het jaar.

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters