Op de vlucht voor apartheid

Indrukwekkende roman van de kleinzoon van Nelson Mandela
Dumani Mandela

Klik voor alle titels van deze auteur

Op de vlucht voor apartheid is een roman over hoofdpersoon Sandile en zijn familie die tijdens de noodtoestand van 1985 op het hoogte punt van de apartheid gedwongen worden Zuid-Afrika te ontvluchten. Het verhaal gaat over hun emotionele en  spirituele aanpassing aan een vreemd land (Zweden) en over hun poging om er een nieuw leven op te bouwen. In Zweden vinden Sandile en zijn familie een Afrikaanse gemeenschap die hen helpt te integreren in een vreemde cultuur. Via Kenia keren ze terug naar het continent van Afrika, niet alleen in een zoektocht naar hun bestemming, maar ook om de band met hun geboortegrond te versterken.

Op de vlucht voor apartheid is tevens een liefdesverhaal over Sandile en zijn visie op de liefde die hij ervaart ondanks de beproevingen van zijn psychische ziekte. Het is een spirituele reis die hem leert verandering en pijn te accepteren en te begrijpen hoe hij verbonden is met aspecten van zijn Afrikaanse verleden.

Dumani Mandela (Cofimvaba, provincie Oost-Kaap, Zuid-Afrika, 1976) is de kleinzoon van Nelson Mandela uit diens eerste huwelijk met Evelyn Mase. Hij studeerde politieke wetenschappen en internationale betrekking aan Wits University in Johannesburg. Hij werkte bij adviesbureau Nextwork Consulting en verzekeringsmaatschappij Skandia in Zweden alvorens in dienst te treden bij Wictra Holdings, de investeringsmaatschappij van zijn familie, waar hij werkt als hoofdcoördinator en projectmanager. Dumani Mandela schreef samen met Warren Goldstein African Soul Talk - When Politics is Not Enough en deed research voor het boek Lekgotla: The Art of Leadership Through Dialogue van Willem de Liefde. Hij is ook de auteur van Rain on a Sunny Day.

Op 31 oktober 2018 vond in het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam de wereldpremière plaats van de roman Op de vlucht voor apartheid van Dumani Mandela, kleinzoon van Nelson Mandela uit diens eerste huwelijk met Evelyn Mase. Het eerste exemplaar van het boek ontving Jansje de Liefde, omdat zij het contact legde met Dumani Mandela, met wie Conserve-uitgever Kees de Bakker dagelijks vier keer mailt sinds anderhalf jaar.  

 

Per 1 januari verkrijgbaar bij Singel Uitgeverijen

 

Prijs: € 18,99  

ISBN: 978 90 5429 489 4
Uitvoering: Gebrocheerd, 192-200 pagina’s
Rubriek(en):
Politiek Romans Nieuwe titel

Jansje de Liefde en Conserve-uitgever Kees de Bakker bij de boekpresentatie op 31 oktober 2018
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters