Vorst tussen twee werelden

Madelon Djajadiningrat

Klik voor alle titels van deze auteur

Met voorwoord van Hella S. Haasse

Madelon Djajadiningrat heeft dankzij dagboeken, brieven en archiefmateriaal een roman kunnen schrijven over het leven van een vorst, die gedoemd is om 'tussen twee werelden' te leven. Als een Javaanse vorstenzoon vertrekt de hoofdpersoon in 1913 naar Nederland om aan de Leidse universiteit Oosterse Letteren te studeren. De Eerste Wereldoorlog breekt uit en tijdens de mobilisatie wordt hij opgeroepen om Nederland te helpen verdedigen. 

In 1915 moet hij terug naar Java om zijn oom als vorst op te volgen. In Nederland, geïnspireerd door de vooruitgangsideeën van die tijd, stelt hij zich tot doel Java te ontwikkelen tot een zelfbewuste natie. Hij zal echter in botsing komen met de onmogelijkheden van een koloniale situatie en de beperkingen van een feodaal stelsel.

De schrijfster is historisch-antropologe en getrouwd met een kleinzoon van deze vorst. Door haar contact met familieleden en tijdgenoten van de vorst en haar verblijf in het paleis kreeg zij toegang tot dit unieke materiaal. Zo kon zij in de huid van deze Javaanse vorst kruipen en zijn verhaal vertellen, dat ons verbindt met het leven in Nederland en Nederlands-Indië in de eerste helft van de vorige eeuw.

'Waarschijnlijk zullen maar weinigen zich realiseren hoe zeldzaam een publicatie als Vorst tussen twee werelden is.' - Hella S. Haasse

Prijs: € 25,00  

ISBN: 978 90 5429 220 3
Uitvoering: Gebrocheerd, 384 pagina's
Rubriek(en):
Bali, Atjeh en Indië (en Nieuw‑Guinea) Geschiedenis

Exclusief op deze site.

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 onderdeel van Singel Uitgeverijen - Weteringschans 259
1017 XJ Amsterdam

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

ING (bank)
IBAN NL19 INGB 0682 5637 49

ING (giro)
IBAN NL30 INGB 0005 2618 27

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft ervoor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2020 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters