Onze auteur Peter d’Hamecourt (1946-2023) is overleden

Onze auteur Peter d’Hamecourt (Vlaardingen 1946-Frankrijk 2023) is zondag 3 november op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Hij was nog volop actief met zijn podcast gericht tegen de geheime operatie van Vladimir Poetin in Oekraïne. Ook verscheen mei 2021  na zijn herseninfarct een boek met journaliste Trix Broekmans onder de titel Een leven op zijn kop bij Stichting Hersenletsel, waarmee hij gast was in het programma .van – eveneens voorheen correspondent – Charles Groenhuijsen in Op1.

Peter was 20 jaar correspondent voor de NOS en het Algemeen Dagblad in Moskou. Bij uitgeverij Conserve publiceerde hij tien boeken over Rusland. In 2006 begonnen met Moskou is een gekkenhuis, waarvan er meer dan 20.000 over de toonbank gingen. Gevolgd door Petersburg – Paradijs in het Moeras, Leven als God in Rusland (met receptenmaakster Julia Klotchkova), Russen zien ze vliegen, een biografie over Vladimir Poetin Vladimir Poetin – Het koningsdrama, Rusland in oorlog – 1, Rusland in oorlog 2, Toen Napoleon Maly verliet, In het spoor van de Russische ziel – Dostojevski tussen Rusland en Europa en tot slot onder zijn redactie In de spiegel, waarin Nederlandse schrijvers over Rusland en Russische schrijvers over Nederland vertellen.

Peters zeer gewaardeerde tien boeken zijn bij uitgeverij Conserve zijn nog gewoon op de website van Conserve www.conserve.nl te bestellen. Sinds 1 januari 2019 is een deel van het fonds overgegaan naar Singel Uitgeverijen in Amsterdam. Een deel van het fonds is separaat verkrijgbaar via het Centraal Boekhuis of via de website. Conserve bestaat zondag 10 december 40 jaar en reikt dan de zevende Eline van Haarenprijs uit in Hotel Merlet in Schoorl, waarvoor de dichteressen Lieke Marsman, Iduna Paalman en Lilian Zielstra zijn genomineerd.

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters