100 jaar Hilversum Mediastad

Een eeuw in het teken van de omroep
Peter Schavemaker

Klik voor alle titels van deze auteur

Het boek 100 jaar Hilversum Mediastad vertelt in details het verhaal hoe Hilversum, ooit een rustig tuin- en weversdorp, vanaf 1918 veranderde in het middelpunt van de Nederlandse omroepgeschiedenis. Sommige details worden voor het eerst gepubliceerd.

Bij de Hilversumse burgemeester Reijmer zorgde de komst van de omroep destijds nog voor grote angst. In 1927 zei hij: ‘De toekomst zal moeten leren of en in hoeverre uitbreiding van deze industrie voor gemeente Hilversum een onverdeeld gemeentebelang is te noemen.’  Honderd jaar later is Hilversum de Mediastad van Nederland waar 12.000 mensen werken in de creatieve industrie bij zo’n 1700 bedrijven.

Het boek kijkt ook vooruit hoe Hilversum mediastad kan blijven in de toekomst binnen het huidige, snel veranderende medialandschap. In het boek komen sleutelfiguren aan het woord: (oud-)politici en (voormalige) omroepmedewerkers, maar ook inwoners van Hilversum, winkeliers en bedrijven.

Op woensdagmiddag 14 februari werd het boek 100 jaar Hilversum Mediastad van Peter Schavemaker gepresenteerd in Beeld en Geluid in Hilversum.

Op het videoverslag van Nils Blom zijn na het welkomstwoord van museumdirecteur Ineke Middag de drie voorlezende presentatoren Edvard Niessing, Hans Schiffers en Margreet Spijker te zien en de overhandiging van de twee eerste exemplaren van oud-burgemeester Jeltien Kraaijeveld-Wouters en Joost den Draaijer alias Willem van Kooten.

 

Prijs: € 24,99  

ISBN: 978 90 5429 427 6
Uitvoering: Gebrocheerd, 416 pagina's
Rubriek(en):
Diversen Geschiedenis Interviews Non‑fictie Nieuwe titel

Peter Schavemaker met minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren Peter Schavemaker met John de Mol Peter Schavemaker met Andries Knevel Peter Schavemaker, Willem van Kooten en Jeltien Kraaijeveld tijdens de presentatie in Beeld en Geluid op 14 februari 2018
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft ervoor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2023 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters