Conserve's Leessite

Boekbesprekingen en leestips


Voor boekminnende lezers die in lockdown verkeren, kan Conserve’s Leessite uitkomst bieden. Voor lezers die zich in boeken willen verdiepen dan wel aanschaffen beoordeelt Conserve-uitgever Kees de Bakker met enkele gastrecensenten boeken die interessant zijn, zoals Scandinavische topthrillers, maar ook andere uitgaven die de moeite waard zijn zoals historische romans over de Middeleeuwen en boeken over Suriname en Nederlands-Indië. De recensies verschijnen op alfabetische volgorde van de auteursnamen. Veel leesplezier!

Boven water
Arnaldur Indridason

Konrád, de oud-politieman wordt gebeld door de grootouders van Danni (Danielle). Ze is al enige tijd vermist. De grootouders zijn bang dat ze in de drugs is beland. Konrád vindt haar in een huurkamer in de kelder van een flat: dood met een naald in haar arm. 

lees verder

Winterwater
Susanne Jansson

Alexandra gaat met haar dochtertje van vier maanden een lang weekend naar haar zus in Kopenhagen. Haar man Martin blijft thuis. Hij werkte eerder bij een sportwinkel en heeft nu zijn eigen mosselkwekerij op het eiland Orust.

lees verder

Zoete zoete wraak bv
Jonas Jonasson

De machtswellusteling Victor die vrouwen minacht heeft zich in weten te werken in de kunsthandel van de oude Alderheim in Stockholm. Later neemt hij de zaak voor een appel en ei over. Wanneer de oude Alderheim sterft aan kanker trouwt Victor met zijn dochter Jenny.

lees verder

Inktzwart
Ragnar Jónasson

Hoofdrollen voor politieman Ari Thór Arason en verslaggeefster Isrún. Mooi, spannend en meeslepend

lees verder

Spiegelman
Lars Kepler

Martin en Caesar vormen twee persoonlijkheden in een mens (de zogeheten DIS-stoornis). Twaalf meisjes worden vastgehouden in de langhuizen van een nertsenfokkerij

lees verder

Het verzwegen verbond
Ariën Knibbe

Erik Ebbink studeert een jaar klassieke talen aan de universiteit in Jeruzalem. Zijn specialisatie is het bestuderen van de Koinè-taal uit de tijd van de Dode Zee-Rollen, een collectie van meer dan 900 documenten inclusief 200 handschriften van de Hebreeuwse Bijbel, de Tenach of het Oude Testament, stammend uit 250 voor Christus tot 50 na Christus.

lees verder

Het Oostindisch kampsyndroom
Rudy Kousbroek

De eenzaamheid van het koekoeksjong. Met bewondering voor nationalisten als Sjahrir en Salim

lees verder

Plantage Wildlust
Tessa Leuwsha

De drammerige ontslagen oud-militair Brouwer jaagt zijn zoon Oscar al snel het huis uit. Hij verlaat het benauwende milieu in het Zeeuwse Middelburg voor een apothekersbestaan in Utrecht. Oscar merkt dat hij hoogstaande ambities heeft.

lees verder

Het einde van de oceaan
Marja Lunde

Een fascinerende reis in de tijd tussen 2017 en 2041 - David en Lou vinden in Frankrijk een boot die van de Noorse milieuactiviste Signe is geweest

lees verder

Het laatste leven
Peter Mohlin & Peter Nyström

Omvangrijke, maar ingenieuze debuutthriller van het nog jonge duo Mohlin & Nyström over John Adderley, zoon van een Nigeriaanse vader en een Zweedse moeder.

lees verder
« Vorige pagina Item 41-50 van 77 Volgende pagina »
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

ING (bank)
IBAN NL19 INGB 0682 5637 49

ING (giro)
IBAN NL30 INGB 0005 2618 27

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft ervoor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2021 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters