De dode kamer

Spannende avonturen van waterschout Willem Lootsman in de Amsterdamse haven van de Gouden eeuw
Ashe Stil

Klik voor alle titels van deze auteur

Willem Lootsman, de waterschout van Amsterdam in de zeventiende eeuw, onderzoekt in deze verhalenbundel diverse misdrijven. In 'Het schrift op de muur' wordt het dode lichaam van een hoer gevonden in haar kamertje. Wie van de aanwezigen is de moordenaar ? 'De veertien okshoofden' vormen de buit van een bloedige roofoverval op een wijnsmokkelaar. De waterschout moet zich vermommen om het misdrijf op te lossen. In 'Het verraad' probeert Willem Lootsman er achter te komen hoe een verrader een boodschap naar Amsterdam heeft kunnen smokkelen. De mannen die een beurtschipper voor de ogen van zijn zoontje in hun sloep trokken, blijken met 'De ontvoering' iets anders van plan te zijn dan de waterschout dacht. Het titelverhaal 'De dode kamer' ten slotte gaat over een van binnen vergrendelde kluis waarin een gierige koopman vermoord wordt aangetroffen. Eén van zijn huisgenoten moet de moord hebben gepleegd. 

In deze spannende verhalen laat de historicus Ashe Stil op een boeiende en onderhoudende manier de Gouden Eeuw herleven.

Prijs: € 8,00  

ISBN: 978 90 5429 055 1
Uitvoering: 106 pagina's
Rubriek(en):
Historische detectives

Ashe Stil
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters