De val van Icarus

Peter Akkerman

Klik voor alle titels van deze auteur

De val van Icarus is een Nederlandse variant van de ‘metaphysical novel’. Niet in de handeling, maar in de met opzet vertraagde verfilming van de werkelijkheid ligt de spanning van deze roman, waarmee Peter Akkerman debuteert.

De ondergang van de hoofdpersoon S.B., die in zijn studententijd op homo-erotische dwaalwegen geraakt, blijft in de zaterdagmiddagdrukte van een provinciestad bijna volkomen onopgemerkt; het is niet de enige overeenkomst van de roman met het gelijknamige schilderij van Pieter Brueghel. De door niemand waargenomen castastrofe geeft aan de dagelijkse dingen een onvervreemdbaar en raadselachtig gezicht.

Tegenspeler van de hoofdpersoon is het aan snelle verandering onderhevige Nederland van begin jaren zestig tot eind jaren tachtig. De onophoudelijke draaiing van de tijd wil de hoofdpersoon met geweld en list stopzetten, de auteur met taal fixeren, in de dubbele betekenis van vasthouden en op de plaats houden. De wens om voortijdig terug te keren naar de plaats van zijn jeugd wordt S.B. uiteindelijk noodlottig.

Peter Akkerman (1952) was na een studie Duits en geschiedenis enige jaren leraar in het middelbaar onderwijs. Vanaf 1980 werkt hij als freelance-vertaler en woont afwisselend in Amsterdam en Berlijn.

Prijs: € 29,99  

ISBN: 978 90 5429 145 9
Uitvoering: 536 pagina's, hardcover
Rubriek(en):
Debuten Romans

Exclusief op deze site.

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft ervoor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2023 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters