Het mozaïek

Den Haag in de oorlogsjaren
Gilbert Creutzberg

Klik voor alle titels van deze auteur

Hoe voelde het om dagelijks op te groeien in een land dat bezet is door nazi’s? Gijs is elf jaar wanneer Holland na vijf dagen tegenstand wordt bezet. Hij gaat terug naar school, maar de Joodse jongen naast hem op de schoolbank is er niet meer. Wat is er met hem gebeurd? De familie van Gijs wordt bij het verzet betrokken. Een nicht van Gijs, een verpleegster, redt een pas geboren Joodse baby. Een pro-nazi-generaal wil zijn dochter laten trouwen in de Duinoord-kerk, maar dat wordt geweigerd door ds. Kwint, de opvolger van Gijs’ vader. Er volgt een ondervraging door de GESTAPO, de geheime nazi-politie.

Een jaar daarna wordt bevel gegeven dat de kerk afgebroken moet worden om plaats te maken voor de Atlantik Wall. Het kolossale mozaïek van Johan Thorn-Prikker met een afbeelding van Het laatste avondmaal wordt gered.

Holland wordt na vijf jaar bevrijd, maar niet zonder enorme opoffering en samenwerking. Het mozaïek vormt een symbool van een gebroken wereld waarin wij ons menszijn hebben verraden en nog steeds denken het  antwoord te hebben gevonden in het bouwen van muren die ons scheiden.

Boekpresentatie

Videoregistratie van Nils Blom van de boekpresentatie van Het mozaïek van Gilbert Creutzberg. Myrna Nyiokiktjien, oud-bestuurslid van de Kloosterkerk nam het eerste exemplaar van het boek in ontvangst.

 

Prijs: € 19,99  

ISBN: 978 90 5429 438 2
Uitvoering: Gebrocheerd, 300 pagina's
Rubriek(en):
Biografieën en autobiografieën Geschiedenis Oorlog

Gilbert Creutzberg
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters