Historische schetsen uit het Surinaamse jodendom

John H de Bye

Klik voor alle titels van deze auteur

Vanuit vele duizenden pagina’s tellend archiefmateriaal en na meer dan dertien jaar research heeft auteur John H de Bye gegevens verzameld over de geschiedenis van de joden, samengevat in het naslagwerk Historische schetsen uit het Surinaamse jodendom. In 104 hoofdstukken behandelt hij nagenoeg alle details die zo kenmerkend waren voor het joodse leven in Suriname. Nimmer werd die kennis op deze wijze bijeengebracht. Zo zijn ook alle voorhanden zijnde joodse namen van families die in Suriname gewoond hebben (en waar ze gewoond hebben) verzameld. Niet voor niets beoefent John de Bye de joodse genealogie (stamboomkunde) als hobby, waarvoor hij jarenlang getracht heeft, na invoering van de beschikbare gegevens in de computer, de verschillende familierelaties te achterhalen. Daarbij heeft hij zelfs gegevens die teruggaan tot de dertiende en de veertiende eeuw in Europa. 

John H de Bye werd in 1942 in Paramaribo geboren. Na de middelbare school te Paramaribo doorlopen te hebben, studeerde hij medicijnen aan de Universiteit van Utrecht. Hij deed zijn examen voor arts in Rotterdam, waar hij zich ook in de chirurgie specialiseerde. In 1974 keerde hij terug naar Suriname en vestigde zich als chirurg in Nickerie en later in Paramaribo.

Prijs: € 29,50  

ISBN: 978 90 5429 160 2
Uitvoering: 371 pagina's
Rubriek(en):
Historische romans Suriname

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters