In de spiegel

Nederlanders over Rusland, Russen over Nederland
Peter d'Hamecourt

Klik voor alle titels van deze auteur

Russen wijzen er graag op dat Rusland het grootste land van de wereld is. Hollanders stellen daar tegenover dat zij de grootste onder de kleine naties op deze aarde zijn. Russen claimen dat zij de enige romantici ter wereld zijn. Niettemin vallen talloze Russische vrouwen voor een Nederlandse man.

Als Nederland ter sprake komt in Rusland gaat het bijna exclusief over de monarchie, drugs, prostitutie of euthanasie. Omgekeerd blijft de Hollander steken in vastgeroeste clichés over Russen die, als ze niet dronken zijn, op beren jagen en moeten leven in een land dat permanent ijzig koud is. Toch bestaat er wederzijdse bewondering. De enige min of meer verteerbare kaas van Russische bodem heet Hollandse kaas. In Nederland wordt met ontzag verwezen naar grote Russische schrijvers. En beide naties koesteren het fenomeen Peter de Grote.

Russen wonend in Nederland en Nederlanders wonend in Rusland proberen in dit boek de Rus en de Nederlander een spiegel voor te houden. Een tweetalig boek, zodat voor de Russen en de Hollanders niets verborgen blijft van wat de een van de ander denkt.

Samenstelling en eindredactie: Peter d’Hamecourt, auteur van zes boeken over Rusland bij uitgeverij Conserve, meest verkocht: Moskou is een gekkenhuis, goed voor 20.000 exemplaren.

Prijs: € 29,99  

ISBN: 978 90 5429 351 4
Uitvoering: Gebrocheerd, 320 pagina's
Rubriek(en):
Diversen NOS‑correspondenten Politiek Reisboeken Verhalen‑ en dichtbundels

Peter d'Hamecourt
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters