In het spoor van de Russische ziel

Dostojevski tussen Europa en Rusland.
Peter d'Hamecourt

Klik voor alle titels van deze auteur

Fjodor Michajlovitsj Dostojevski vond de Duitsers dom, de Zwitsers oplichters en de Fransen doortrapte poseurs. De schrijver trok in de negentiende eeuw een spoor door Europa. Hij reist onder meer naar Berlijn, Dresden, Bad Homburg, Baden-Baden, Bad Ems, Wiesbaden, Genève, Saxon-les-Bains, Vevey, Parijs en Turijn. Uiteindelijk keert hij terug naar Moskou en St. Petersburg. Hij schreef er grote delen van zijn oeuvre en ontwikkelde er zijn gedachten over de rol van Rusland in de wereld.

Europa was in zijn ogen ten prooi gevallen aan goddeloosheid. De Europese volkeren konden daarom maar op één manier worden gered: door de Russische ziel. Dan zou volgens hem het eeuwenoude onbegrip tussen Rusland en het Westen worden opgelost. De huidige machthebbers in het Kremlin hebben het gedachtengoed van Dostojevski uit de negentiende eeuw omarmd en tot beleid gemaakt.

In dit boek volgt Peter d’Hamecourt Dostojevski’s spoor.

Nils Blom maakte een filmverslag van de boekpresentatie van In het spoor van de Russische ziel – Dostojevski tussen Europa en Rusland van Peter d’Hamecourt op 29 april 2017. 's Morgens kreeg zijn zus Ada het eerste exemplaar van het boek in de Hermitage en 's middags boekhandelaar Wim Bosch van boekhandel Pegasus na toespraken van Peter Dicker en Peter d’Hamecourt.

Boekpresentatie Dostojevski-boek in Moskou

De Nederlandse Club organiseerde dinsdagavond 23 mei in het Moskouse etablissement Gioms de boekpresentatie van Peter d’Hamecourts nieuwste boek In het spoor van de Russische ziel – Dostojevski tussen Europa en Rusland. Fotograaf Rob Marinissen maakte een foto-impressie in zwart-wit. Aan de rechterkant van deze pagina kunt u de foto's aanklikken en in groot formaat bekijken.

Prijs: € 19,99  

ISBN: 978 90 5429 431 3
Uitvoering: Gebrocheerd, 300 pagina's
Rubriek(en):
Diversen Geschiedenis NOS‑correspondenten Politiek

Peter d'Hamecourt Boekpresentatie in Moskou - foto Rob Marinissen Boekpresentatie in Moskou - foto Rob Marinissen Boekpresentatie in Moskou - foto Rob Marinissen Boekpresentatie in Moskou - foto Rob Marinissen

Exclusief op deze site.

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters