Asaray

Carl Barkman

Klik voor alle titels van deze auteur

Het boeiende levensverhaal van de jonge boeddhistische prins Asaray brengt de lezer in aanraking met drie beschavingen en twee van de grootste heersers van de achttiende eeuw: Catharina de Grote van Rusland en Ch'ien-lung van China. Een nomadenvolk, de Torgoeten-Mongolen, wordt in zijn bestaan bedreigd door Rusland. Asaray, de tweede zoon van hun vorst, wordt door de Russen gegijzeld en in St.Petersburg opgevoed. Ondanks alle belemmeringen en verleidingen waaraan hij bloot staat, blijft hij zijn volk trouw. Tijdens een dramatische tocht van het hele volk naar Centraal Azië en hun confrontatie met de Chinese macht speelt Asaray een beslissende politieke rol. 

De auteur, die zowel Chinees als Russisch kent en veel in China, Rusland en Mongolië heeft gereisd, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de Torgoeten. Deze roman is dan ook geïnspireerd door een aantal historische gebeurtenissen. Carl Barkman schreef eerder onder meer een biografie over de grote sinoloog en schrijver van Rechter Tie-detectives Robert van Gulik, 'Een man met drie levens' (samen met Helena de Vries - van der Hoeven), en de roman 'Drakendans' (een Chinese familie onder het juk van Mao).

Prijs: € 25,00  

ISBN: 978 90 5429 084 1
Uitvoering: 469 pagina's
Rubriek(en):
Historische romans

Carl Barkman

Exclusief op deze site.

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters