Een val vooruit

De kracht van het brein
Tiddo Graatsma

Klik voor alle titels van deze auteur

Hoe kun je tekortkomingen gebruiken om een gelukkiger mens te worden? Introspectie is de snelste route naar geluk. Geluk zit namelijk in jezelf

Een boek over datgene wat je liever niet van jezelf laat zien. Door blinde vlekken, emoties en gedachten beschermen we ons tegen een onveilige buitenwereld. Mentale wonden blijven hierdoor bestaan en ook wordt het lastig om echt te leren van je fouten.

Doordat we ons graag goed willen voelen, staan we over het algemeen minder stil bij de minder mooie kanten van onszelf. Belangrijke aspecten van ons gedrag en onze gedachten blijven op deze manier ongezien. En wat ongezien blijft, kan op die manier zijn werk blijven doen. Om gelukkig te zijn is het belangrijk dat je jezelf accepteert. Volledige zelfacceptatie betekent ook dat je eerlijk durft te zijn over je negatieve eigenschappen en dat je pijnpunten uit je verleden kunt zien.

In dit boek wordt op heldere wijze uitleg gegeven over de invloed van gedachten op ons gedrag en de valkuilen waarin mensen geneigd zijn te vallen. Mensen kunnen praten over een terugval wanneer klachten toenemen door bijvoorbeeld een verandering in hun leven. Lastige situaties bieden je juist de mogelijkheid om veel over jezelf te leren en je verder te ontwikkelen. Wanneer je dat doet, zou je dus beter kunnen spreken over een val vooruit. 

Tiddo Graatsma (Alkmaar, 1974) was als kind al geboeid door mensen en hun functioneren. In 2000 studeerde hij af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam als psycholoog. Bij een landelijke organisatie heeft hij als therapeut veel mensen behandeld met uiteenlopende problematiek, zoals een burn out, depressie, angststoornis, posttraumatische stressstoornis of een combinatie hiervan. Zijn behandelingen lieten uitzonderlijk goede resultaten zien. Sinds 2008 werkt hij als zelfstandig psycholoog en mental coach. Voor meer informatie over Tiddo, zie www.tiddocoaching.nl

Prijs: € 15,00  

ISBN: 978 90 5429 319 4
Uitvoering: 176 pagina's
Rubriek(en):
Diversen

Tiddo Graatsma
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters