Golfslag

Gedichten - Over Bergen naar Camperduin
Theo Olthuis

Klik voor alle titels van deze auteur

Bergen en omgeving, het mag bekend zijn, vormen voor kunstenaars al heel lang een bron van inspiratie. Het is zeker niet alleen het landschap, er is meer... Maar zijn daar woorden voor?
Theo Olthuis doet een poging en is er wonderwel in geslaagd om een aantal opmerkelijke plekken en mensen in dichtvorm te beschrijven. De dichter observeert vaak vanaf een afstand en schrijft, soms ironisch, dan weer op een haast kinderlijke manier, maar steeds in een zeer eigen taal over wat hem boeit. Verwondering naast ongerustheid en wrevel. De gedichten vallen op door hun zuiver woordgebruik; de zinnen zijn vak kort en gebald. Voor de lezer een bundel poëzie, waarin hij veel zal herkennen en zeker ook verrast zal worden.
Bangig hart / alles klopt nog / fiets maar rustig door

Theo Olthuis (1941) werd geboren in Amsterdam, waar hij ook opgroeide en tot 1998 woonde. Daarna verhuisde hij naar Bergen (N-H). Hij was onderwijzer in het basisonderwijs en is nu dramadocent. Olthuis schrijft voornamelijk gedichten voor kinderen. Daarnaast ook liedteksten, o.a. voor Herman van Veen. Er verschenen van hem twee dichtbundels voor volwassenen. Hij publiceerde over C.S. Adama van Scheltema in de de bij Conserve verschenen bundel Hier scheen 't geluk bereikbaar - Schrijvers over Bergen - Van  Gorter tot Van Dis, het eerste deel in een reeks van drie boeken over Bergen, Schoorl en Bergen aan Zee.  
 

Prijs: € 10,00  

ISBN: 978 90 5429 225 8
Uitvoering: 48 pagina's
Rubriek(en):
Alkmaar, Schoorl en Bergen Verhalen‑ en dichtbundels

Boeken die worden besteld in de periode van 2 t/m 25 april 2024 worden pas na 25 april uitgeleverd.
Voor bestellingen die daar niet op kunnen wachten en voor zover de gewenste titel(s) niet exclusief via Conserve worden geleverd, verwijzen wij u graag naar Bol.com of de erkende boekhandel.
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters