Hier begint de victorie

Van Bosboom-Toussaint tot Zwagerman
Diverse auteurs

Klik voor alle titels van deze auteur

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan weer een nieuw deel in de Hier…-reeks van uitgeverij Conserve. Na de delen Hier scheen ’t geluk bereikbaar over BergenHier schijnt de zon over Schoorl en Hier is het paradijs niet verloren over Bergen aan Zee nu een bundel over Alkmaar onder de titel Hier begint de victorie – Schrijvers over Alkmaar – Van Bosboom-Toussaint tot Zwagerman. Wie Alkmaar zegt, denkt dan niet meteen aan grote schrijvers, maar opvallend is dat de lichting ‘jonge’ schrijvers groter is dan men zou denken. Alkmaar heeft dus meer dan kaas, AZ en Rudi Carrell als exportproduct. De geschiedenis vanaf de stadsrechten in 1254, het ontzet op 8 oktober 1573, de professionalisering van Alkmaar ’54 en het stadsdichterschap van Joost Zwagerman loopt als een rode draad door dit rijke boek, aangevuld met een literaire route, met fragmenten uit het drieluik van Pauline Bakker op het omslag.

Medewerkers aan het boek zijn in alfabetische volgorde:

Maarten Asscher, Kees de Bakker (samensteller), Arie van den Berg, Henk ten Berge, H.C. ten Berge,  Joost Cox, Hens Gottmer, René Huigen, Kees Komen, Hans Koolwijk, Marita Mathijsen, Hubert van Onna, Dick de Scally, Marietje van Rossen, Gerrit Valk, Hans Visser, Dirk van Weelden, Gijs IJlander en Frits David Zeiler.

Met speciale dank aan Alkmaar-historicus Jan Visser.

 

Prijs: € 20,00  

ISBN: 978 90 5429 270 8
Uitvoering: Gebrocheerd, 299 pagina's
Rubriek(en):
Alkmaar, Schoorl en Bergen Geschiedenis

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters