Ik herinner me...

Herinneringen als codewoorden
Philip Freriks

Klik voor alle titels van deze auteur

Ik herinner me…is een opeenvolging van herinneringen. Herinneringen van iedereen. Herinneringen als codewoorden van vergeten bestanden waarin vervlogen momenten, beelden, geuren, geluiden, vreugde en verdriet opgeslagen zijn. 

Ik herinner me…zijn ook drie simpele woorden aan het begin van elke zin. Obsederend zoals herinneringen kunnen zijn. Als dichtvorm voor het ongerijmde van ons gezamenlijk geheugen. 
Een bezweringsformule die de herinnering van een generatie tastbaar maakt.

Ik herinner me…is een feest der herkenning. Zo verging het Philip Freriks toen hij in Parijs een toneelbewerking zag van Je me souviens, de herinneringen van de schrijver Georges Pérec, met zijn mengeling van zelfspot en tedere nostalgie. 

Freriks schreef zijn eigen tekst voor een voorstelling die eenmalig had zullen zijn maar wegens groot succes werd geprolongeerd. In dit boek zijn eigen kroniek van de tijd die verglijdt. Zoals hij die op het toneel ten gehore brengt maar ook de herinneringen die allengs tussen de coulissen zijn verdampt….

Prijs: € 13,00  

ISBN: 978 90 5429 165 7
Uitvoering: 98 pagina's
Rubriek(en):
Biografieën en autobiografieën NOS‑correspondenten Verhalen‑ en dichtbundels

Philip Freriks
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters