Jacoba van Beieren

De nicht van de bisschop
Joyce Tulkens

Klik voor alle titels van deze auteur

Dit jaar 2001 is het 600 jaar geleden dat Jacoba van Beieren werd geboren op de dag van St. Jacob (Jacobus) naar wie ze werd vernoemd. De geschiedenis beschrijft haar als een onfortuinlijke vorstin die burgeroorlogen riskeerde om Holland te behouden.

Maar wie was precies Jacoba van Beieren, die op 16-jarige leeftijd weduwe werd, haar vader verloor en de macht kreeg over Holland, Zeeland en Henegouwen? Wat was er te verwachten van een jong meisje dat tegen haar wil met haar neef moest trouwen? Heeft zij opdracht gegeven haar machtige oom, de bisschop van Luik te vermoorden? Haar schuld is nooit aangetoond, maar in Jacoba van Beieren – De nicht van de bisschop bestaat over haar medeplichtigheid geen twijfel. Met gevoel en begrip schetst Joyce Tulkens een overtuigend portret van deze jonge middeleeuwse vorstin.

Tegen de achtergrond van strijdende ridders en dubbelzinnige zedenprekers probeert Jacoba zich aan het oude feodale stelsel vast te houden. Gekweld door een nietsnut van een man, trotseert ze haar hebzuchtige familieleden die alles in het werk stellen om haar uit haar macht te ontzetten en gaat ze letterlijk over lijken om haar erflanden te behouden.

Aanvankelijk koos Joyce Tulkens voor het beeld als communicatiemiddel. Ze studeerde grafische vormgeving aan de kunstacademie in Utrecht. Toen ze zich met haar gezin in 1983 in Singapore vestigde werd ze vormgever en redacteur van verschillende magazines. Dat leidde tot een schrijfwoede die resulteerde in drie boeken waarvan de biografie van Poncke Princen de meeste opzien baarde. Achtereenvolgens publiceerde ze Wat dacht je van een nieuw lijf, een boek over esthetische chirurgie, en het Engelstalige Southeast Asia Art Today.

Prijs: € 24,99  

ISBN: 978 90 5429 151 0
Uitvoering: 319 pagina's
Rubriek(en):
Historische romans

Exclusief op deze site.

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters