No Kwik in Ons Bos

Kwik is gevaarlijk voor goudzoekers maar ook voor de indianenfamilie van Marisa
Cynthia Mc Leod

Klik voor alle titels van deze auteur

Kinderboek voor 10-14 jarigen - In samenwerking met de Nieuwe Kerk

In het binnenland van Suriname wordt veel goud gevonden. Goudzoekers gebruiken bij het winnen van goud kwik, giftig materiaal en zeer schadelijk voor mens en dier. In een indianendorp wordt het broertje van de tienjarige Marisa erg ziek en naar een ziekenhuis in Paramaribo gebracht. Marisa en haar moeder gaan logeren in Bernarddorp. Marisa moet erg wennen en mist het leven in haar eigen omgeving, het tropisch regenwoud.

Op de nieuwe school leest ze over Rosa Parks en Martin Luther King en de juf vertelt over de grote mars naar Washington in Amerika. Van haar buurjongen hoort ze verhalen over Gandhi en Mandela, die net als King met geweldloos verzet veel bereikten. Als er op school een filmpje vertoond wordt over de schade van kwik, vermoedt ze dat haar broertje Chereo door kwikvergiftiging ziek is geworden. Ze wil bereiken dat er geen kwik meer gebruikt wordt en droomt ervan dat ze samen met Gandhi, King en Mandela in een protestmars loopt.

Met illustraties van Lisa Schmidt.

Nils Blom maakte voor ons een video van de presentatie van No Kwik In Ons Bos van auteur Cynthia Mc Leod, op woensdag 13 september in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. 

 
uitverkocht 

ISBN: 978 90 5429 469 6
Uitvoering: Gekartonneerd gebonden, 80 pagina's
Rubriek(en):
Diversen Suriname

Cynthia Mc Leod
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters