Voetlicht en vetpotten

Roman over Jan van Well in en om de schouwburg
Rob van Reijn

Klik voor alle titels van deze auteur

‘Wij zijn de bezems die het toneel schoonvegen voor de pantomimespelers,’ klaagden de acteurs in de Amsterdamse stadsschouwburg rond achttienhonderd. Na een toneelstuk kwam het publiek in grote getale naar het theater op het Leidseplein om zich te laten amuseren door een vrolijk, komisch nastuk, meestal een balletpantomime. De meest geliefde pantomimespeler in die tijd was Jan van Well, wiens komisch talent, volgens de toenmalige critici, ‘de lever deed schudden’. Vooral zijn Pierrotcreatie was onnavolgbaar.

Franse pantomimespelers die in het gezelschap van keizer Napoleon waren meegekomen bewonderden zijn improvisatietalent en zijn spel. Hij was zeer creatief in het ontwerpen van diverse pantomimeballetten die jaren na zijn dood nog op de planken van de Amsterdamse Stadsschouwburg werden opgevoerd.
Voetlicht en vetpotten laat Jan van Well en veel collega’s herleven en geeft een beeld van het theaterleven, tijdens en na de verschrikkelijke brand van de Amsterdamse schouwburg en is bovendien een kroniek van het dagelijks leven in en om Amsterdam rond 1800.

Rob van Reijn (1929) is Nederlands beroemdste pantomimespeler en kenner van Amsterdam. Met deze historische roman maakt hij zijn debuut. 

Prijs: € 25,00  

ISBN: 978 90 5429 122 0
Uitvoering: 558 pagina's
Rubriek(en):
Historische romans

Exclusief op deze site.

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters