Wieteke van Dort

Kind van twee culturen - Schetsen uit een Nederlands-Indische familie
Hans Visser

Klik voor alle titels van deze auteur

Ik ben een kind van twee culturen
Kind van de zon, kind van de kou
Terwijl ik veel van beide hou
Sta ik soms tussen twee vuren
Dat zal mijn leven lang wel duren

Wieteke van Dort

Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral een ‘kind van twee culturen’. Dankzij haar creatie van de Indische Tante Lien ziet menigeen in haar een ambassadrice van Indisch Nederland.

Ze komt voort uit twee families die het negentiende-eeuwse Holland verlieten, hopend op een betere toekomst op Java. Dit boek schetst hun levens en die van de daarop volgende generaties. Ze zien het oude Indië meer Europees worden, ervaren de Japanse bezetting,  ondergaan de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, doen gedwongen afstand van hun geboortegrond en bouwen daarna een nieuw Nederlands leven op.

Dat alles bepaalt leven en werk van Wieteke van Dort. Dat verhaal wordt verteld in relatie tot de geschiedenis en de ontwikkelingen in het theater en op televisie.

Hans Visser was ruim veertig jaar kunstredacteur bij onder meer het Noordhollands Dagblad en de regionale dagbladen van de GPD. In die tijd ontstond een band met Wieteke van Dort. Hij publiceerde de boeken Groeten van Java en Indië in Holland. Samen met André Breekland maakte hij De glans van de eenvoud, een biografie van André van Duin.

Donderdag 28 maart 2019 nam minister-president Mark Rutte in het Torentje in Den Haag het boek Wieteke van Dort – Kind van twee culturen – Schetsen uit een Nederlands-Indische familie in ontvangst.  - Lees meer

Prijs: € 22,50  

ISBN: 978 90 5429 466 5
Uitvoering: 352 pagina's, gebrocheerd
Rubriek(en):
Bali, Atjeh en Indië (en Nieuw‑Guinea) Biografieën en autobiografieën Geschiedenis Nieuwe titel

auteur Hans Visser, Conserve-uitgever Kees de Bakker en Wieteke van Dort (foto: Peter H. Toxopeus) 28-3-2019: Minister-president Mark Rutte neemt boek Wieteke van Dort in ontvangst in het Torentje - Foto Nia Palli 28-3-2019: Minister-president Mark Rutte neemt boek Wieteke van Dort in ontvangst in het Torentje - Foto Nia Palli
Boeken die worden besteld in de periode van 2 t/m 25 april 2024 worden pas na 25 april uitgeleverd.
Voor bestellingen die daar niet op kunnen wachten en voor zover de gewenste titel(s) niet exclusief via Conserve worden geleverd, verwijzen wij u graag naar Bol.com of de erkende boekhandel.
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters