Conserve's Leessite

Boekbesprekingen en leestips


November en december zijn de feestmaanden bij uitstek: op 5 december Sinterklaas en 25 en 26 december voor Kerst. Voor lezers die zich in boeken willen verdiepen dan wel aanschaffen beoordeelt Conserve-uitgever Kees de Bakker boeken die interessant zijn, zoals Scandinavische topthrillers, maar ook andere uitgaven die de moeite waard zijn. De recensies verschijnen op alfabetische volgorde van de auteursnamen. Veel leesplezier!

De jongen
Tove Gerge

Wellustige terreur - ‘Schurende’ roman die prikkelt om door te lezen ondanks machtswellust verteller.

lees verder

De storm
John Grisham

Boekverkoper Bruce Cable ontdekt een ingenieus gesponnen web, dat begint bij de moord op zijn goede vriend Nelson Kerr, die zonder dat iemand het ziet word gepleegd als de orkaan Leo woedt over Camino Island.

lees verder

Bloedrode midzomeravond
Christoffer Holst

Een Cilla Storm -thriller - Op het eilandje Bullholmen langs de Zweedse scherenkust is het niet helemaal pluis. Zo schoot twintig jaar geleden een man zijn vrouw door het hoofd en is tien jaar geleden een meisje omgekomen bij een mijn.

lees verder

De Katharine-code
Jørn Lier Horst

Inspecteur William Wisting gaat voor de vierentwintigste keer op bezoek bij Martin Haugen. Zijn vrouw Katharina is 24 jaar geleden als vermist opgegeven. Dan blijkt dat er nog een tweede vermissingszaak is van Nadia Krogh.

lees verder

Boven water
Arnaldur Indridason

Konrád, de oud-politieman wordt gebeld door de grootouders van Danni (Danielle). Ze is al enige tijd vermist. De grootouders zijn bang dat ze in de drugs is beland. Konrád vindt haar in een huurkamer in de kelder van een flat: dood met een naald in haar arm. 

lees verder

Winterwater
Susanne Jansson

Alexandra gaat met haar dochtertje van vier maanden een lang weekend naar haar zus in Kopenhagen. Haar man Martin blijft thuis. Hij werkte eerder bij een sportwinkel en heeft nu zijn eigen mosselkwekerij op het eiland Orust.

lees verder

Zoete zoete wraak bv
Jonas Jonasson

De machtswellusteling Victor die vrouwen minacht heeft zich in weten te werken in de kunsthandel van de oude Alderheim in Stockholm. Later neemt hij de zaak voor een appel en ei over. Wanneer de oude Alderheim sterft aan kanker trouwt Victor met zijn dochter Jenny.

lees verder

Plantage Wildlust
Tessa Leuwsha

De drammerige ontslagen oud-militair Brouwer jaagt zijn zoon Oscar al snel het huis uit. Hij verlaat het benauwende milieu in het Zeeuwse Middelburg voor een apothekersbestaan in Utrecht. Oscar merkt dat hij hoogstaande ambities heeft.

lees verder

Het laatste leven
Peter Mohlin & Peter Nyström

Omvangrijke, maar ingenieuze debuutthriller van het nog jonge duo Mohlin & Nyström over John Adderley, zoon van een Nigeriaanse vader en een Zweedse moeder.

lees verder

Het verbrande huis
Bodil de la Parra

Bodil de la Parra kan kleurrijk vertellen over haar jeugdjaren bij de tantes Gus, Pop en Jet. Het leven in Amsterdam-Osdorp was niet te vergelijken met dat in Suriname, waar huizen geen tuin hebben, maar een erf en waar je nog veel meer kan doen dan verstoppertje spelen.

lees verder
« Vorige pagina Item 11-20 van 28 Volgende pagina »
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 onderdeel van Singel Uitgeverijen - Weteringschans 259
1017 XJ Amsterdam

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

ING (bank)
IBAN NL19 INGB 0682 5637 49

ING (giro)
IBAN NL30 INGB 0005 2618 27

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft ervoor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2020 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters