Door een zee van de tijd

Het gezongen leven van Cobi Schreijer, een rebelse meid
Angeline van den Berg

Klik voor alle titels van deze auteur

Door een zee van de tijd is het levensverhaal van zangeres Cobi Schreijer.

Deze rebelse meid, strijdbaar zangeres en ook speelse minnestreelse, wordt in 1922 in een socialistisch arbeidersgezin in Amsterdam geboren. Als ze vier is, zingt ze al in een kinderkoortje en als ze zestien is maakt ze deel uit van het succesvolle close-harmonytrio The Novelty Sisters. Tijdens de oorlog ontdekt ze de zeggingskracht van volksmuziek en wordt bezield vertolkster van volksliedjes en oude ballades.

In de jaren zestig bestiert zij in Haarlem de troubadours- en folkclub De Waag. Nu beroemde artiesten als Boudewijn de Groot, Ernst Jansz, Lenny Kuhr, Astrid Nijgh en Elly en Rikkert Zuiderveld zetten in deze vermaarde folkclub hun eerste schreden op het podium. Lennaert Nijgh is er vaste gast. Ook buitenlandse folksingers zoals Joan Baez en Pete Seeger weten De Waag te vinden, evenals een nog onbekende en piepjonge Paul Simon die er in 1968 samen met Art Garfunkel, kort voor hun grote doorbraak, optreedt.

Begin jaren zeventig wordt Cobi Schreijer de stem van de vrouwenbeweging. De feministische strijdliederen die ze in deze tijd op manifestaties, in vrouwenhuizen en bij demonstraties ten gehore brengt verschijnen op in die tijd zeer populaire elpees zoals Brood en Rozen en Rebelse meid.

Cobi Schreijer overleed op 1 december 2005 in Laren, op 83-jarige leeftijd.

Door een zee van de tijd laat alle aspecten van haar rijke roerige leven zien als links-geëngageerd zangeres, als onvermoeibaar stimulator van de volksmuziek, als bezielende moeder van jong talent en als warm mens.

Prijs: € 20,00  

ISBN: 978 90 5429 174 9
Uitvoering: 175 pagina's
Rubriek(en):
Biografieën en autobiografieën Muziek

Exclusief op deze site.

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters