Homerus - een raadsel

Een zoektocht door het Homerische landschap
Cees Goekoop

Klik voor alle titels van deze auteur

Homerus, dichter van de Ilias en de Odyssee, de oudst bekende dichtwerken uit de klassieke beschaving boeit nog steeds velen. Tienduizenden boeken, dissertaties en scripties zijn er over zijn werken geschreven. De wetenschap heeft lange tijd getwijfeld, of hij wel bestaan heeft. Vele wetenschappers meenden, dat zijn werken door een ‘redactiecommissie’ waren samengesteld uit oude mythen, legenden en overleveringen. Langzamerhand begint echter ook in de wetenschap de mening post te vatten, dat een persoonlijke Homerus de werken heeft gecomponeerd. Maar ondanks alle eeuwenlange onderzoekingen stelt Homeros ons nog steeds voor talloze raadsels. Cees Goekoop, auteur van Op zoek naar Ithaka komt met een aantal nieuwe theorieën over de persoon van Homeros, zijn omgeving en over de door Homerus beschreven plaatsen en landstreken, In het kielzog van Homerus gaat hij onder meer op zoek naar Troje, Kreta, Pylos, Ithaka en tenslotte het land van de Phaiaken.

Prijs: € 29,99  

ISBN: 978 90 5429 173 2
Uitvoering: 358 pagina's
Rubriek(en):
Geschiedenis Reisboeken

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters