Dubbelgevecht

Mijn kruistocht tegen Jorge Zorreguieta - Mijn verwerking van de gevolgen van een beroerte
Maarten Mourik

Klik voor alle titels van deze auteur

In zijn jongste boek Dubbelgevecht maakt de dichter en oud-diplomaat Maarten Mourik de tussenbalans op van enerzijds zijn kruistocht tegen Jorge Zorreguieta, de vader van Maximà, en anderzijds zijn gevecht tegen de fysieke en psychische gevolgen van een lichte beroerte, die hem begin dit jaar trof.

Mourik kwam het afgelopen jaar herhaaldelijk in het nieuws doordat hij als enige aangifte deed tegen Zorreguieta wegens foltering en misdrijven tegen de menselijkheid, gepleegd tijdens het Argentijnse dictatoriale bewind-Videla. De schrijver legt rekenschap af van zijn beweegredenen en doeleinden en zijn ervaringen met de media en het parlement. Die met de media zijn vrijwel zonder uitzondering positief, maar hij zet wel kanttekeningen bij het zwalkende beleid van onze grootste dagbladen. Hij hekelt de opportunistische opstelling van die partijen die zich principieel zouden moeten uitspreken tegen het voorgenomen kroonprinselijk huwelijk.

In een brief aan zijn raadsvrouwen Britta Böhler en Liesbeth Zegveld legt hij verantwoording af over het waarom en het hoe van zijn boek. Dat bevat naast zijn relaas een 130 pagina’s aan bijlagen, waaronder de volledige teksten van de aangifte en van het ‘klaagschrift’ aan het Amsterdamse Hof, vanwege de niet-ontvankelijk-verklaring van de hoofdofficier van Justitie aldaar, stukken die naast de adviezen van de Amsterdam Law Clinic die lezers zullen interesseren die belang stellen in de jongste ontwikkelingen van het internationaal strafrecht.

Prijs: € 18,00  

ISBN: 978 90 5429 148 0
Uitvoering: 246 pagina's
Rubriek(en):
Biografieën en autobiografieën

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters