Koude koffie in Brno

Twintig jaar zo af en toe op de goede plek
Kees van Dam

Klik voor alle titels van deze auteur

Hoe is het om tussen twintigduizend uitzinnige, zwarte inwoners van Washington te staan die de verkiezing van Barack Obama vieren? En wat gaat er door een verslaggever tijdens een massabegrafenis van slachtoffers van Srebrenica?

Journalist Kees van Dam maakt al twintig jaar geregeld reportages in allerlei buitenlanden: tachtig reportagereizen naar dertig landen. Dat leverde tientallen anekdotes op: sommige hilarisch, sommige heel triest.

In Koude koffie in Brno gaat het onder meer over zwijgende veteranen van de Eerste Wereldoorlog, niet werkende telefoons in het Roemenië van Ceausescu, dreigende Rode Khmers in Cambodja, kruisraketten op Bagdad, een bijna burgeroorlog in Macedonië, vluchtelingen in Bosnië, de pogingen van Tsjechië, Slowakije en Turkije om lid te worden van de Europese Unie, het verlangen naar onafhankelijkheid in Kosovo en Montenegro, olieroebels in Rusland.

Kortom: twintig jaar zo af ten toe op de goede plek. 

Prijs: € 12,50  

ISBN: 978 90 5429 292 0
Uitvoering: Gebrocheerd, 320 pagina's
Rubriek(en):
NOS‑correspondenten

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters