Nacht van de lampionnen

Tan Lioe Ie

Klik voor alle titels van deze auteur

De ‘Leeuw van Bali’, Tan Lioe Ie (1958), de dichter van de prachtige bundel Nacht van de Lampionnen, is geboren en getogen in Denpasar op het eiland Bali en wellicht een van de eerste Chinees-Indonesische dichters die door middel van zijn poëzie uitdrukking geeft aan zijn etnische achtergrond en identiteit. De Chinese mythologie en rituelen nemen in zijn gedichten dan ook een belangrijke plaats in. Hij voert de lezer mee door een zichtbare en onzichtbare wereld: gevleugelde draken, de godenwereld, maar ook de natuur, de zee, de liefde en het menselijk bestaan. Kortom, het zijn bronnen van inspiratie voor de Balinese dichter.

Tan Lioe Ie laat de arak vloeien en de voeten stampen, brengt de nacht door met zijn geliefde op het strand van Candidasa, spreekt toverspreuken uit, houdt een pleidooi voor de natuur en toont zich vol mededogen met de armen en onderdrukten.

En de zee blijft maar razen
tegen de stranden
tegen de oevers van de nacht

Schrijfster Cynthia Mc Leod, die Tan Lioe Ie meemaakte op de Winternachtentournees door Suriname en Zuid-Afrika is eenduidig in haar voorwoord: ‘Wie de dichter Tan Lioe zijn gedichten heeft zien en horen voordragen, die weet het: De dichter is het gedicht! Tan Lioe Ie bezig zien en horen is een sensatie. Al je zintuigen staan op scherp, want je ziet, hoort, proeft, ruikt en vooral begrijpt waar het over gaat, ook al versta je geen woord omdat je zijn taal niet kent.  Nacht van de Lampionnen laat je kennismaken met deze heel speciale dichter.’

Prijs: € 17,50  

ISBN: 978 90 5429 261 6
Uitvoering: Gebrocheerd, 88 pagina's
Rubriek(en):
Bali, Atjeh en Indië (en Nieuw‑Guinea) Verhalen‑ en dichtbundels

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters