Regen over de Digoel

Indische en Nieuw-Guinese verhalen
Joop van den Berg

Klik voor alle titels van deze auteur

Verhalen vol bravour, cynisme, gène en ontheemding in de rimboe van Nieuw-Guinea

Op 31 december 1962 gaat op Nieuw-Guinea de Nederlandse vlag voorgoed naar beneden. Het betekent dat in de voormalige Nederlandse kolonie alle Nederlanders naar huis moeten.

Voor velen het einde van een onvergetelijk avontuur. Onder hen is Joop van den Berg, die er vijf jaar woonde en nu in een reeks korte verhalen terugkijkt op zijn Indische jeugd en zijn verblijf in Nieuw-Guinea.

Verhalen vol bravour, cynisme, gène en ontheemdheid, maar ook vervuld van een soort heimwee naar de tijd van toen, naar opwindende tournees in de rimboe, naar dat leven op het scherp van de snede.

In 1991 debuteerde hij, ook bij Conserve met de bundel verhalen Een mors huis – verhalen over Nieuw-Guinea, waarover Maarten ’t  Hart opmerkte: ‘Heel aardige, ontroerende verhalen. Honderd en achttien pagina’s maar, jammer dat het zo dun is…’

Joop van den Berg werd in 1930 op Java geboren  en schreef al meer dan tien boeken over het Indische verleden. Door zijn vele losse artikelen, kritieken en lezingen is hij nog steeds zeer actief in de Indisch-Nederlandse letterkunde.

Prijs: € 17,50  

ISBN: 978 90 5429 185 5
Uitvoering: Gebrocheerd, 112 pagina's
Rubriek(en):
Bali, Atjeh en Indië (en Nieuw‑Guinea) Verhalen‑ en dichtbundels

Exclusief op deze site.

Boeken die worden besteld in de periode van 2 t/m 25 april 2024 worden pas na 25 april uitgeleverd.
Voor bestellingen die daar niet op kunnen wachten en voor zover de gewenste titel(s) niet exclusief via Conserve worden geleverd, verwijzen wij u graag naar Bol.com of de erkende boekhandel.
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters