Vaders van Tien

Henk ten Berge

Klik voor alle titels van deze auteur

In de oorlog kon je lachen en spannende avonturen beleven. Er gebeurde eindelijk iets in de saaie samenleving. Veel jongens en meisjes, de (groot)ouders van nu, genoten ervan, hoe paradoxaal dat ook klinkt. Zij waren te jong om opgepakt te worden maar oud genoeg om overal met hun neus bovenop te staan en precies te beseffen wat er aan de hand was. Ze groeiden spelenderwijs in hun rol. Ze voerden spontaan oorlog op hun manier, veranderden hun clubjes in verzetsgroepen en namen naarmate de oorlog vorderde rol van de ouderen over. Tientallen jaren later realiseren zij zich dat wat zij eerst spannend en leuk vonden, in feite levensgevaarlijk en dramatisch was. Dan verandert de lach in een traan.

Vaders van Tien is een relaas vol historische gebeurtenissen uit het Noord-Hollandse leven. Het wereldwijde drama van de Tweede Wereldoorlog wordt weerspiegeld en samengevat in een keurige woonwijk in Alkmaar. Het is geschreven door de ogen van een jeugd die een hoofdrol speelde maar nooit aan het woord mocht komen. Het boek laat zich lezen als een komedie die in 1939 begint en als een tragedie die eindigt in het heden (of die in 2007 eindigt)

Henk ten Berge werkte als journalist, schreef voor tv-series en publiceerde een aantal boeken w.o. De PleitvaderDe droom van HollywoodJohan Cruijff is ongeneeslijk beter en Spiegel van de Lage Landen. Voor Hier schijnt de zon schreef hij een verhaal over de debuterende Jan de Hartog en een bijzondere inleiding bij Het Kamp Scho

Prijs: € 17,50  

ISBN: 978 90 5429 260 9
Uitvoering: 157 pagina's
Rubriek(en):
Oorlog Romans Tweede Wereldoorlog

Boeken die worden besteld in de periode van 2 t/m 25 april 2024 worden pas na 25 april uitgeleverd.
Voor bestellingen die daar niet op kunnen wachten en voor zover de gewenste titel(s) niet exclusief via Conserve worden geleverd, verwijzen wij u graag naar Bol.com of de erkende boekhandel.
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters