In memoriam: Sandra Reemer

Afschuwelijk nieuws: zangeres Sandra Reemer met wie ik in de loop van zoveel jaar contact had, eerst in het platenvak en later bij boekpresentaties is overleden op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker, nog niet zo lang geleden geconstateerd. Afgelopen week werd ze in het ziekenhuis opgenomen.

Sandra kwam op de presentatie van Vergeten door het Vaderland van Wilma van der Maten met Liesbeth Zegveld en Wieteke van Dort. Bij de presentatie van Merdeka van Jacob Vis wilde ze wel zijn maar het was gemakkelijker als ik het boek opstuurde.

Al vroeg maakte Sandra carrière als kindsterretje. Haar liedje Kopi susu dat ze al op tien-elfjarige leeftijd maakte werd een groot succes in Indonesië, waar ze tenslotte was geboren op 17 oktober 1950, en in Japan. Later vierde ze triomfen als volwassen zangeres en ook als duo met Andres. Ze ging presenteren voor televisie zoals Sterrenslag op verzoek van Joop van den Ende. Ze werd een bewust levende vrouw met acties voor Indische Nederlanders, vandaar dat het boek Vergeten door het Vaderland haar aansprak.

Toen ik haar schreef omdat ik hoorde dat ze borstkanker had, reageerde ze de volgende dag meteen: 'Hallo Kees. Dank voor je lieve mail en de leuke foto's. Ja, dat was schrikken, maar door alle warmte en liefde om me heen kan ik er goed mee omgaan en de chemo slaat aan, dat is ook belangrijk. Je vraag om een dagboek: die houd ik niet bij omdat ik me iedere dag goed voel en regelmatig rust neem. Dank voor je uitnodiging op Bali en in Groet, wie weet als ik mij minder moe voel.
Lieve groet, Sandra.'

Dag lieve dappere Sandra, je hebt ons zo veel gegeven, de wereld is heel wat leger als goede mensen zoals jij ons alleen laten.

Kees de Bakker

 

 

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Sandra Reemer (1950-2017)
Sandra Reemer (1950-2017) Sandra's hit "Kopi Susu" Bij de boekpresentatie "Vergeten door het vaderland"
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters