Kabul & Kamp Holland

Over de stad en de oorlog
Peter ter Velde

Klik voor alle titels van deze auteur

Kabul ademt de sfeer van oorlog. Verwoeste gebouwen, oude kastelen en kleurrijke spandoeken van de nationale held Achmed Sjah Massoud tonen het verleden, duizenden politieagenten en beveiligers met Kalashnikovs het heden. Massoud vocht en versloeg de Sovjet-troepen en typeert daarmee de geschiedenis van Afghanistan. Alexander de Grote, Amerikanen, Britten, Russen, Perzen, Indiërs en vele anderen konden het land niet bedwingen. Altijd was er ergens in de provincie verzet tegen het centrale gezag, tot op de dag van vandaag.

Nederland probeert de inwoners van één van die provincies, Uruzgan, ervan te overtuigen de regering in Kabul te erkennen. Door wederopbouw moesten de harten van de bevolking voor het centrale gezag gewonnen worden. De eerste jaren is er zwaar gevochten. Daarna kwam de wederopbouw langzaam op gang. De missie werd beëindigd omdat het kabinet over Uruzgan viel.
Kabul & Kamp Holland is een boek met verhalen van mensen. Over Kabul na de Taliban, de geschiedenis van de stad met zijn vele oorlogen en over de Nederlandse strijd in het zuiden.

Peter ter Velde (Zwolle, 1964) reisde als verslaggever van het NOS-Jouraal naar diverse oorlogs- en crisisgebieden, zoals Israël, de Palestijnse gebieden, Egypte, Libanon, Haïti en Indonesië. Daarvoor was hij van 1996 tot 2001 correspondent in Israël voor het Radio 1 Journaal.  Vanaf het begin van de Nederlandse missie in Uruzgan heeft hij zich gespecialiseerd in Afghanistan.

Prijs: € 19,95  

ISBN: 978 90 5429 273 9
Uitvoering: 227 pagina's
Rubriek(en):
NOS‑correspondenten Oorlog Politiek

Peter ter Velde
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters