Mijn reis naar Lourdes

Émile Zola

Klik voor alle titels van deze auteur

Leider van de naturalistische school, schrijver van nog steeds aantrekkelijke romans als 'Nana' en 'Le ventre de Paris', hartstochtelijk verdediger van de joodse kapitein Dreyfus, die ten onrechte van landverraad wordt beschuldigd. 

De Franse schrijver Émile Zola is één van de grootste persoonlijkheden van het laatste kwart van de negentiende eeuw. Na de imposante romancyclus 'Les Rougon-Macquart', begint hij aan een nieuwe serie, waarin drie steden centraal zullen staan: Lourdes-Rome-Parijs. Zijn leven lang heeft Zola een afkeer gehad van de gevestigde katholieke religie. Als hij echter tijdens een vakantie in de Pyreneeën ook een bezoek aan Lourdes brengt raakt de anti-clericale schrijver toch onder de indruk. Als goed naturalist wilde hij zich minitieus documenteren. 

Van het voorbereidende werk voor de roman 'Lourdes' heeft hij een dagboek bijgehouden dat lang na zijn dood is ontdekt in het familie-archief en voor het eerst werd gepubliceerd in 1958, onder de titel 'Mon Voyage à Lourdes'. Een fascinerend verslag, dat zich laat lezen als een roman ... en de lezer wordt een kijkje gegund in de keuken van een groot schrijver. Het dagboek wordt ingeleid door Jan Siebelink.

 
uitverkocht 

ISBN: 978 90 7138 088 4
Uitvoering: 127 pagina's
Rubriek(en):
Religie

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters