Onbeperkt houdbaar

25 jaar uitgeverij Conserve
Jacqueline Zirkzee

Klik voor alle titels van deze auteur

Aan de hand van het archief van de uitgeverij en gesprekken met auteurs, vormgevers, medewerkers en betrokkenen wordt een beeld geschetst van de kleine, zelfstandige uitgeverij Conserve, van het prille, onzekere begin in de nadagen van 1983 tot en met het jubileumjaar 2008.

In deze kwart eeuw kwamen en gingen bepaalde trends; sommige concepten sloegen aan, andere stierven een zachte dood; gelegenheden werden aangegrepen en kansen gemist – de geschiedenis van Conserve laat zich lezen als het leven zelf. De enige constante factor is de persoon van de uitgever, die als een spin zijn web alles onder controle probeert te houden.

Het wachten is nog op een roman met Kees de Bakker als hoofdpersoon, maar voorlopig moet dit non-fictiewerkje volstaan. Hierin komt een beeld naar voren van een aimabele, soms eigenwijze man die door zijn bevlogenheid grote indruk maakt. Dat zijn eenmanszaak alle stormen van de afgelopen 25 jaar heeft overleefd, is eigenlijk al wapenfeit genoeg. Een overzicht van het fonds dat in deze tijd werd opgebouwd, is achterin het boek als bijlage opgenomen.

Dit levendige verslag van de veelbewogen geschiedenis van een kleine uitgeverij wordt afgewisseld door enkel integrale interviews met schrijvers van Conserve , zoals Hanny Alders, Henk ten Berge, Philip Freriks, Cynthia Mc Leod, Peter d’Hamecourt en Ashe Stil.

 

Prijs: € 17,95  

ISBN: 978 90 5429 271 5
Uitvoering: Gebrocheerd, 160-200 pagina's
Rubriek(en):
Alkmaar, Schoorl en Bergen Diversen Geschiedenis Interviews Non‑fictie

Boeken die worden besteld in de periode van 2 t/m 25 april 2024 worden pas na 25 april uitgeleverd.
Voor bestellingen die daar niet op kunnen wachten en voor zover de gewenste titel(s) niet exclusief via Conserve worden geleverd, verwijzen wij u graag naar Bol.com of de erkende boekhandel.
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters