Oorlogskinderen

Jacob Gelt Dekker

Klik voor alle titels van deze auteur

Masaccio (Tommaso Cassai, 1401-1428, Italiaanse kunstschilder en grondlegger van moderne perspectiefteechnieken)  sprak tegen zijn zoon de woorden: 

'Jij bent wie ik was en jij zult zijn, wie ik ben!'

Jacob Gelt Dekker schrijft in deze roman over de relatie tussen de generaties van de Tweede Wereldoorlog, hun kinderen en kleinkinderen. Hoe dezelfde drijfveren van toen, gesublimeerd in nieuwe vormen, een generatie later, een maatschappij vormen die in vele opzichten dezelfde genialiteit en verschrikkingen kent.

In Oorlogskinderen, een deels autobiografische roman, verwerkt Jacob, in een menage a trois, vol liefde, haat en verderf,  het oorlogsverleden van Sumatraans jappenkamp, Pulu Brajan, van zijn Hollandse vriendin en haar leven daarna als arts.

Hitlers doorgangskamparchitect, W. von C. die vanuit zijn hoogtepunt in Berlijn en  en Sarajevo, het leven met zijn kinderen en Californische joods-arische kleinkinderen tot een karikatuur maakte van zijn eigen nationaal-socialistische overtuigingen, is de tweede grondlegger, als vader van Jacob’s Duitse vriendin. Een weerslag spiegelt zich af, middels W’s dochter bij socialistisch-communistische  vrijheidsstrijders van Zuid-Amerika, waar het latino fascisme nog tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog standhield.   

Door een kaleidoscoop voorstellingen en gebeurtenissen op vele plaatsen in de wereld, over een tijdsbestek van vijftig jaar, en binnen steeds wisselende werkelijkheden, komen de drie uiteindelijke tot elkaar  in een geheel onvoorstelbare nieuwe vorm.

In oktober 2008 bij de viering van 25 jaar Conserve en 100 jaar bibliotheek Kennemerwaard hield Jacob Gelt Dekker in de centrale vestiging in Alkmaar een verhaal over zijn roman Oorlogskinderen

 

Prijs: € 22,50  

ISBN: 978 90 5429 267 8
Uitvoering: 262 pagina's
Rubriek(en):
Biografieën en autobiografieën Geschiedenis Nederlandse Antillen Oorlog Romans Tweede Wereldoorlog

Jacob Gelt Dekker

Exclusief op deze site.

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters