Persona non grata / Ongewenst persoon

Strijder tegen corruptie, drugshandel en slecht onderwijs op Curaçao geboycot en verbannen
Jacob Gelt Dekker

Klik voor alle titels van deze auteur

Jacob Gelt Dekker is gewend om te zeggen wat hij denkt. Dat veranderde niet toen hij zich eind jaren negentig op Curaçao vestigde, waar hij een museum, een wetenschappelijk instituut en een hotel begon. Volgens de pers: ondernemer , weldoener en filosoof. Volgens minder serieuze media: avonturier en excentrieke miljonair.

Het was even schrikken voor de Curaçaose gemeenschap waar men graag verhullend taalgebruik bezigt. Het kwam hem te staan op meer of minder kleurrijke doodsbedreigingen, acties om hem tot persona non grata van het eiland uit te roepen en bidstonden om hem tot inkeer te brengen. Het eiland waarin hij tot nu toe 50 miljoen Euro investeerde.

In Persona non grata/ongewenst persoon staan naast het Dagboek van Jacob meer dan 100 columns die hij tussen eind jaren negentig en 2007 schreef in het Algemeen Dagblad (Caribische editie), later in het Antilliaans Dagblad en Luchtvaartnieuws. Kritisch, provocerend, maar soms ook poëtisch.

Prijs: € 22,50  

ISBN: 978 90 5429 251 7
Uitvoering: 213 pagina's
Rubriek(en):
Biografieën en autobiografieën Nederlandse Antillen

Jacob Gelt Dekker

Exclusief op deze site.

Boeken die worden besteld in de periode van 2 t/m 25 april 2024 worden pas na 25 april uitgeleverd.
Voor bestellingen die daar niet op kunnen wachten en voor zover de gewenste titel(s) niet exclusief via Conserve worden geleverd, verwijzen wij u graag naar Bol.com of de erkende boekhandel.
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters