Varen met de Jonge Jacob

Lennaert en ik op de Urker kotter 114
Astrid Nijgh

Klik voor alle titels van deze auteur

Astrid Nijgh over Varen op de Jonge Jacob – Lennaert en ik op de Urker kotter 114:

'De dinky aan dek is de redder in nood, inclusief scheepsbeschuit. Gelukkig nooit gebruikt of geconsumeerd. Ons schip heeft ons geborgenheid en een zee van ervaring gegeven. Samen bepaalden we de koers en zijn samen uit elkaar gedreven. Lennaerts stamvader was, naar eigen zeggen, een visserman uit Katwijk met dezelfde voornaam. Mijn vader was ooit Marineman en mijn moeders ooms waren visserman. Lennaert gaf mij ooit het advies om te gaan zitten en te schrijven. Het anker is opgehaald en we varen middels dit boek het verleden tegemoet.’

Astrid Nijgh-de Backer (Amsterdam, 1949) was de eerste echtgenote van Lennaert Nijgh. Ze zingt al haar leven lang. In de jaren zeventig was Conserve-uitgever Kees de Bakker haar  perschef bij Polydor toen ze de grote hit Ik doe wat ik doe zong. Een tekst van Lennaert Nijgh. Astrid begon met zanglessen bij de beroemde zangpedagoge Bep Ogterop. In 1979 nam ze met Lennaert het album De Razende Bol op, een plaat met klassieke zeemansliederen. Vanaf haar vierde plaat Zelfportret schreef Astrid haar teksten zelf. Ook speelde ze een rol in de film Lieve jongens, naar het boek van Gerard Reve.

Tegenwoordig heeft ze een compleet Nijghprogramma: Nijghse vrouwen en vaart ze door Haarlem en vertelt over de liedjes van Lennaert.

Steun het restaureren van de Jonge Jacob, de Urker kotter 114 en help mee de restauratie van de boot te bekostigen. Uw donatie is welkom op NL33 RABO 0310 6522 43 ovv stichting Het Goede Schip.

Presentatie 1 november 2017:

Op woensdagmiddag 1 november werd het boek Varen met de Jonge Jacob – Lennaert en ik op de Urker kotter 114 gepresenteerd op historische grond: de taveerne van De Waag in Haarlem, waar de peetmoeder van Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot eerder de scepter zwaaide in haar theater. 

Nu het toneel van het debuut van Astrid Nijgh, de eerste echtgenote van de tekstdichter. Zij bood het boek aan aan oud-burgemeester van Haarlem en Alkmaar Jaap Pop, fervent Nijgh-fan.

(foto’s: Ben van der Kooy)

Op 9 november volgt een tweede presentatie bij Kees de Bakker's neef Aris Bouwens in Theater op skoôt, Noord-Scharwoude.

Prijs: € 17,99  

ISBN: 978 90 5429 465 8
Uitvoering: 200 pagina's
Rubriek(en):
Biografieën en autobiografieën Geschiedenis Muziek Verhalen‑ en dichtbundels

Astrid Nijgh
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters