Lerend leven

Ruud Vreeman

Klik voor alle titels van deze auteur

Ruud Vreeman schrijft van zich af na harde confrontatie in Tilburg in Lerend Leven

Wie kent de mens achter de burgemeester, de politicus en de vakbondsbestuurder? Nobody knows you… zou je kunnen zeggen. In Lerend Leven neemt Ruud Vreeman, die van actievoerder bobo werd, zijn eigen leven op de korrel, al doet hij dat op een subtiele manier. Na een harde confrontatie in Tilburg, vraagt hij zich af van welke gebeurtenissen in zijn leven hij iets heeft geleerd.

Hoe word je links, vraag hij zich af. En ook: hoe consistent ben je? Wat is eigenlijk principieel? En kun je zonder visie? Is gematigdheid een deugd en bescheidenheid een opgave? Hoe verloopt de zoektocht naar je talent en naar identiteit?

Tal van zaken worden aan de orde gesteld, zoals de vaststelling dat een populist niets positiefs presteert. Dat narcisme een drijfveer kan zijn. En dat één mens een beslissende wending aan een leven kan geven. Ook geeft hij nog tien lessen van een burgemeester.

Het slot van deze bundeling van juwelen verhalen verraadt het filosofische van de auteur: ‘Accepteer het mysterieuze’, waar bij de dromerige vakbondsman haast nuchter zijn leven overziet. 

Prijs: € 16,50  

ISBN: 978 90 5429 315 6
Uitvoering: 159 pagina's
Rubriek(en):
Biografieën en autobiografieën Diversen

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters