35-jarig jubileum uitgeverij Conserve

Op 21 oktober vierde uitgeverij Conserve het 35-jarig jubileum in theater De Blinkerd in Schoorl. Het werd een interessante en afwisselende middag met:

Het bekend maken van de winnares van de zesde Eline van Haarenprijs, de prijs voor de beste dichtbundel van een dichteres onder de 35 jaar. Drie genomineerde dichteressen, geselecteerd door de jury bestaande Anna Enquist, Neeltje Maria Min en Elly de Waard, lazen ieder een gedicht voor, waarna juryvoorzitter Margriet Brandsma de winnares Mieke van Zonneveld met haar winnende dichtbundel Leger bekend maakte. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 1250 en een kunstwerk van Aris de Bakker.

De presentatie van de jubileumuitgave Hier is zon, zee en zand – Schrijvers over Bergen en Schoorl – Van Nicolaas Beets tot Adriaan van Dis met auteursfoto’s van Peter H. Toxopeus en bijdragen van Hanny Alders, Nicolaas Beets, Margriet Brandsma, Adriaan van Dis, Jan Engelbregt, Kester Freriks, Ko van Geemert, Hennie Harinck, Arnold de Hartog, Jeroen Krabbé, Hans van Marwijk, Anja Meulenbelt, Theo Olthuis, Bob Polak, Michael Valeton, Jacob Vis, Joke Volkers, Gerrit Jan Wolffensperger, Peter van Zonneveld. Het boek is samengesteld door Conserve-uitgever Kees de Bakker, de royalty’s zijn voor de Stichting ter behoud van het Schoorlse- en Noord-Kennemerduingebied.

De presentatie van Wieteke van Dort – Kind van twee culturen – Schetsen uit een Nederlands-Indische familie van Hans Visser. Wieteke van Dort is beeldend kunstenaar, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral een ‘kind van twee culturen’. Dankzij haar creatie van de Indische Tante Lien ziet menigeen in haar een ambassadrice van Indisch Nederland. Ze komt voort uit twee families die het negentiende-eeuwse Nederland verlieten, hopend op een betere toekomst op Java. Dit boek schetst hun levens en die van de daarop volgende generaties. Ze zien het oude Indië meer Europees worden, ervaren de Japanse bezetting, ondergaan de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, doen gedwongen afstand van hun geboorteland en bouwen daarna een nieuw Nederlands leven op. Dat alles bepaalt leven en werk van Wieteke van Dort. Dat verhaal wordt verteld in relatie tot de geschiedenis en de ontwikkelingen in het theater en op televisie.

Met dank aan onze sponsors

Hartelijke groet,
Ingrid en Kees de Bakker,
Uitgeverij Conserve
www.conserve.nl
tel 072-509 3693 b.g.g. 06-229 207 29
 

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Margriet Brandsma leest het juryrapport voor - foto Peter H. Toxopeus Mieke van Zonneveld krijgt beeldje van kunstenaar Aris de Bakker (midden) en cheque van uitgeverij Conserve van uitgever Kees de Bakker - foto Peter H. Toxopeus wethouder Michiel van den Busken van gemeente Bergen en voorzitter Joke Volkers van actiegroep Schoorlse Bos moet Blijven ontvangen de eerste exemplaren van Hier is zon, zee en zand uit handen van Kees de Bakker  - foto Peter H. Toxopeus auteur Hans Visser, uitgever Kees de Bakker, en Wieteke van Dort die zojuist het eerste exemplaar van Wieteke van Dort – Kind van twee culturen – Schetsen van een Nederlands-Indische familie in ontvangst heeft genomen - foto Peter H. Toxopeus
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters