Jury Eline van Haarenprijs 2018 nomineert drie dichtbundels

De jury van de Eline van Haarenprijs 2018, bestaande uit Anna Enquist, Neeltje Maria Min en Elly de Waard, heeft uit de 19 ingezonden dichtbundels van dichteressen onder 35 jaar, drie dichtbundels genomineerd. Dat heeft juryvoorzitter Margriet Brandsma bekend gemaakt.

Het zijn Habitus van Radna Fabias (De Arbeiderspers), Kalfsvlies van Marieke Lucas Rijneveld (AtlasContact) en Leger van Mieke van Zonneveld (De Bezige Bij).  De jury vindt dat de meeste bundels ‘blijk geven van een behoorlijk vakmanschap’, het genomineerde werk noemen de juryleden unaniem ‘van hoog niveau’. 

De Eline van Haarenprijs wordt eens in de vijf jaar uitgereikt bij een lustrum van uitgeverij Conserve, die dit jaar 35 jaar bestaat. Eerder winnaressen waren in 2008 Ester Naomi Perquin met Servetten halfstok , nu Dichter des Vaderlands, en in 2013 Kira Wuck met Finse meisjes.

De winnares wordt op zondagmiddag 21 oktober bekend gemaakt in theater De Blinkerd in Schoorl wanneer uitgeverij Conserve van uitgever Kees de Bakker het 35-jarig jubileum viert. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 1250 euro, beschikbaar gesteld door de uitgeverij, en een kunstwerk van Aris de Bakker. Ook de overige genomineerden krijgen een kunstwerk. 

Er verschijnen op 21 oktober twee nieuwe boeken bij de jubilerende uitgeverij: Hier is zon, zee en zand – Schrijvers over Bergen en Schoorl – Van Nicolaas Beets tot Adriaan van Dis en het boek van Hans Visser Wieteke van Dort – Kind van twee culturen – Schetsen van een Nederlands-Indische familie

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters