Uitgeverij Conserve verhuist na 35 jaar naar Singel Uitgeverijen

Schoorl – Groet – Per 1 januari 2019 verhuist uitgeverij Conserve na 35 jaar zelfstandig te zijn geweest naar Singel Uitgeverijen in Amsterdam, waaronder de uitgeverijen Athenaeum, Arbeiderspers, De Geus, Nijgh & Van Ditmar, Volt en Querido ressorteren. 

Uitgeverij Conserve heeft tussen 500 en 600 titels uitgegeven vanaf 1983, het jaar waarin  uitgever Kees de Bakker zijn uitgeverij begon (net als overigens uitgever Eric Visser van De Geus, beiden nu onder de hoede van Singel-directeur Paulien Loerts). De uitgeverij begon in het startjaar met de postume dichtbundel Leef de dag van Eline van Haaren, naar wie de vijfjaarlijkse prijs is vernoemd die ook dit jaar weer wordt uitgereikt. Eline werd slechts 29 jaar, ze schreef al vanaf haar twintigste gedichten.

Uitgeverij Conserve geeft historische romans uit, boeken over de voormalige koloniën Suriname en Nederlands Indië en de   NOS-correspondentenreeks. De correspondenten van de eerste vier delen (Margriet Brandsma, Peter d’Hamecourt, Andrea Vreede en Hennah Draaibaar) waren alle vier gast in De wereld draait door. Vooral Peter D’Hamecourt (tien boeken) en Margriet Brandsma (vijf boeken) bleven schrijven. Ook Philip Freriks publiceerde vijf boeken bij Conserve, waaronder De meridiaan van Parijs, dat vertaald werd in het Frans en Pools.

De best verkochte titels van uitgeverij Conserve waren in 1987 de historische roman Non nobis van Hanny Alders over de Tempeliers, waarvan naar schatting een half miljoen exemplaren werden verkocht wereldwijd met vertalingen in het Roemeens (2 drukken), Duits (15) en Spaans (20 drukken tot in Mexico, Chili en Argentinië). In 1995 verscheen Hoe duur was de suiker? van de Surinaamse schrijfster Cynthia Mc Leod en werd een groot succes (230.000 boeken in Nederland en Suriname en vertaald in het Engels, Duits en Italiaans), het boek werd in 2013 verfilmd door Jean van de Velde. Ook haar omvangrijke roman De vrije negerin Elisabeth werd vertaald in het Engels en straks mogelijk ook in het Portugees. Ook Gare du Nord van Philip Freriks deed het goed in 2004: 22.500 exemplaren. Net als Peter d’Hamecourts Moskou is een gekkenhuis (bijna 20.000). 

Op 21 oktober maakt juryvoorzitter Margriet Brandsma bekend wie de beste dichteres is onder de 35 jaar en winnares van de zesde Eline van Haarenprijs: Radna Fabias met de bundel Habitus, Marieke Lucas Rijneveld met Kalfsvlies of Mieke van Zonneveld met Leger tijdens de viering van het 35-jarig jubileum van uitgeverij Conserve in theater De Blinkerd in Schoorl. Tevens worden daar gepresenteerd de boeken Hier is zon, zee en zand – Schrijvers over Bergen en Schoorl – Van Nicolaas Beets tot Adriaan van Dis en Wieteke van Dort – Kind van twee culturen – Schetsen van een Nederlands- Indische familie van Hans Visser. 

Eind oktober verschijnen nog een boek over het Ruhrgebied van Margriet Brandsma en Jeroen van Eijndhoven en de roman Op de vlucht voor apartheid van Dumani Mandela bij Conserve. Met Dumani Mandela in Zuid-Afrika heeft uitgever Kees de Bakker al anderhalf jaar vier keer per dag mailcontact.  

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Conserve uitgever Kees de Bakker
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters